18
Mayıs
2024
Cumartesi
POZANTI - ADANA

Ölüm yoluna 'ödenek' engeli

Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni İç Anadolu’ya bağlayan Pozantı-Ulukışla arasındaki 2000 yılında başlayan otoyol inşaatı, ödenek yetersizliği nedeniyle yavaş ilerliyor.

Aşırı yoğunluk ve ağır vasıta araçların sıklığı nedeniyle sık sık trafik kazalarının meydana geldiği Pozantı-Ulukışla yolu ’’ölüm yolu’’ olarak biliniyor.

Karayolları 5. Bölge Müdürü Mahmut Çelikcan, bu yolun en önemli bölümlerinden sayılan 16 kilometrelik Pozantı-Çiftehan güzergahının kendi bölgelerinde olduğunu belirtti.

Çelikcan, özellikle yaz aylarında tatile çıkan vatandaşların geçiş güzergahı olarak kullandığı Pozantı yolunun yoğun trafiği kaldıramaz hale geldiğini vurguladı.

Çelikcan, yapımı süren 8 viyadük ve 2 tünelin bitmesi durumunda vatandaşların zaman ve ulaşım kolaylığı açısından büyük rahatlama yaşayacağını söyledi.

Bunun için ödenek ihtiyacı duyulduğunu ifade eden Çelikcan, şunları kaydetti:

’’Otoban çalışmaları için şu ana kadar yaklaşık 80 milyon dolar harcama yapıldı. Bölgemize ait yolun tamamlanabilmesi için 85 milyon dolara daha ihtiyaç var. Gerekli ödeneğin sağlanabilmesi durumunda 2005 yılının sonunda otoban faaliyete geçirilebilir. Pozantı-Çiftehan arasındaki 16 kilometrelik yolda yüzde 50 fiziksel gerçekleşme sağlandı. Trafik kazalarının sıklıkla yaşandığı bu bölgede otoyolun devreye girmesiyle hem kazalar önlenecek hem de zamandan kazanılacak.’’

Çelikcan, Çiftehan-Ereğli ayrımı arasındaki yaklaşık 65 kilometrelik bölümün ise Kayseri’deki Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü’ne ait olduğunu belirtti. Çelikcan, bu bölgede de ödenek sıkıntısı yaşandığına dikkat çekti.

AA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2005 Cumartesi 17:50:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
barış dal IP: 88.225.219.xxx Tarih : 3.12.2008 17:58:49

Kim demiş se doğru demiş arkadaşlar Türkiyede İnsan hayatına önem verilmiyor diye herkez bir yol tututurmuş nereden ne kırpabilirim çalışması yapar hale gelmiş. Nihayetinde görüyoruz neymiş 85 milyon dolarlık projenin 80 milyon doları hesaba yatırılmış 5 milyon dolar olmayınca yol yapımı çalışması aksamaya başlamış mış ta mış kardeşim 80 milyon veren 5 milyonuda verir yeterki sen istemesini bil belkide istenilmemiştir belkide neden diyor insan bence kendi fikrim güzergahta bulunan tesisler iş yapsın diye yolun yapımı aksıyor arkadaşlar herkez aklını başına alsın bunun vebalini kimse ama kimse ödeyemez çünkü hergün her saniye bu kısımda kazalar meydana geliyor bunun hesabını vermek belki hayatta kolaydır yersin içersin ama zamanı gelince belki yol kapanır ama o defter kapanmaz tahmin edin hangi DEFTER.....