22
Mayıs
2024
Çarşamba
POZANTI - ADANA

Otoyol projesi TBMM'de

MHP Adana Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Yılmaz Tankut, Pozantı-Ulukışla Otoyolu Projesi'nin bir an önce bitirilmesi için TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.


Tankut, soru önergesinde, Pozantı-Ankara Otoyolu'nun Türkiye'nin en önemli projelerinden biri olduğunu belirterek, "Bu otoyol, ülkenin batısı ile doğusunu, güneyi ile kuzeyini daha ulaşılabilir kılmanın yanında, Ortadoğu bölgesine ulaşım bakımından da ayrıca önem kazanmaktadır" dedi.


Çalışması yavaş süren bu bölgedeki otoyolun paralelinden geçen D-750 Karayolunun Pozantı-Ulukışla arasında günlük ortalama 12 bin aracın seyrettiğini ve yoğun kazalar sebebiyle "ölüm yolu" olarak anıldığını ifade eden Tankut, bu nedenle özellikle projenin bu kısmına daha çok önem ve daha çok öncelik verilmesi gerektiğini vurguladı.


Tankut, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın cevaplaması istemiyle verdiği önergesinde, Pozantı-Ankara Otoyolu Projesi'nin neden biran önce bitirilmediğini ve öncelik verilmediğini sordu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2007 Salı 10:51:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?