23
Mayıs
2024
Perşembe
POZANTI - ADANA

Vali Kıraç köy konağı açtı

Pozantı'da Kaymakam Osman Beyazyıldız, Belediye Başkanı Yılmaz Doğan, il genel meclisi üyeleri ile vatandaşlarca karşılanan Vali Kıraç önce kaymakamlığı ziyaret etti. İlçeyle ilgili brifing veren Kaymakam Osman Beyazyıldız, "İlçede ortaöğretim seviyesinde yalnız meslek lisesi bünyesinde bir lise bulunması eğitim-öğretim seviyesini düşürüyor. İlçemizde öncelikli olarak bir süper lise veya müstakil bir lise açılmasına ihtiyaç var. Akçatekir Beldesi'nde yaylacılık gelişmiş vaziyette. Bu beldenin yaz aylarında nüfusu 100 bini geçtiği için bu beldede ve yeni açılan 80. Yıl Pozantı Devlet Hastanesi'nde sağlık personeli sıkıntısı çekiliyor" dedi. 

Vali Kıraç ve beraberindeki heyet daha sonra Belediye Başkanı Yılmaz Doğan'ı da makamında ziyaret ettikten sonra köy gezilerine başladı. Yağlıtaş ve Karakışlakçı Köyleri'ni ziyaret eden Vali Kıraç, buradan köy konağı açılışı için Kamışlı Köyü'ne geçti. 

Adana Milletvekilleri Ali Küçükaydın, Ziyaettin Yağcı ve Abdullah Çalışkan'ın da katıldığı açılışta konuşan Vali Cahit Kıraç, "Bu coşkulu gününüzde köy konağının açılışındaki heyecanı sizlerle birlikte paylaşıyorum. Buraya gelmeden önce Yağlıtaş ve Karakışlakçı köylerini gezdik. Oralarda vatandaşlarımızla görüştük, devam eden çalışmalar hakkında bilgiler aldık. Kaymakamınız ilçenizle ilgili gerekli sorunları bize bildirdi, sıkıntılarınızı anlattı. Özellikle eğitimde kaliteyi artırmak için özümüzdeki yıl ilçenizde eğitim ve öğretim hizmeti verecek bir bina yapımı için gerekli çalışmalar yapılacaktır. Her zaman söylüyorum, şehirde ne varsa köyde de biz onu sağlarsak bu insanlar göç sorunu yaşamazlar. İşte görüyoruz Kamışlı Köyü buna örnek, cıvıl cıvıl çok kalabalık bir köy. Buradaki kalabalığın asıl sebebi yaşam standartlarının kimi şehirlerden daha üstün vasıfları olan bir boyuta getirmişsiniz. Başta muhtarınız olmak üzere hepinizi tek tek kutluyorum. Köyünüze ve hatta ilçenize yakışır şekilde bir köy konağı yapmışsınız, hayırlı ve uğurlu olsun" diye konuştu.
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2005 Pazartesi 15:37:47
Güncelleme :6 Haziran 2006 Salı 11:49:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
OSMAN SEN IP: 212.175.112.xxx Tarih : 24.05.2006 23:41:18
KAMIŞLININ KENDİ HALKI KÖYÜNE SAHİP ÇIKARSA DAHA DA GEİŞECEK.BİR DE KÖYÜ KİRLETEN ŞU YAYLACILAR OLMASA