16
Mayıs
2024
Perşembe
POZANTI - ADANA

Yarım asırlık kavaklar kesildi

Adana'nın Pozantı ilçesine bağlı Akçatekir beldesinde, belediye ekipleri tarafından yarım asırlık kavak ağaçlar kesildi.


Edinilen bilgilere göre, Akçatekir'in Topaktaş mevkiinde ikamet eden ve sadece yaz aylarında beldeye giden Mahmut Çalık'a ait bahçeyi çevreleyen 45 yıllık kavak ağaçları için, belediye tarafından kesilme kararı çıktı.

 


Yeşil bir dünya için sürekli kampanyaların açıldığı bir dönemde, kararın tekrar gözden geçirilmesini bekleyen Mahmut Çalık, bir hafta sonra gittiği yayla evini çevreleyen 45 yıllık 35 kavağın tamamen kesilmiş olduğunu gördü.

 


Belediye ekipleri tarafından kesilen kavakların kime, hangi şekilde zarar verdiğini halen anlayamadıklarını bildiren Çalık, "Ne belediye ile, ne de çevremizdeki komşularımızla hiçbir sorununuz yok. Dolayısıyla bu ağaçların neden kesildiğini halen anlamış değiliz. Çocuklarımız gibi büyüttüğümüz ağaçları, yerde boylu boyunca görmek, beni ve ailemi çok derinden üzmüştür. Akçatekir beldesi, yeşilin her tonunu barındıran ender yörelerden biri. Dolayısıyla böyle bir beldenin yöneticilerinin, yeşil konusunda daha duyarlı olması beklenir. Biz, beklentilerimizin tam tersi bir durumla karşı karşıya kaldık" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2007 Cuma 19:05:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
OĞUZ AYDIN IP: 88.232.189.xxx Tarih : 13.08.2007 18:22:43
YERİNE BETON ARMA YAPMASINLAR FİDAN AĞAÇLAR DİKSELER DAHA İYİ OLUR