2
Haziran
2024
Pazar
YAŞAM

Sağlık birimi törenle açıldı

Adana'nın Pozantı İlçesi'ne bağlı Akçatekir Beldesi Belediyesi tarafından yaptırılan, personeli ve diğer ihtiyaçları Sağlık Müdürlüğü tarafından karşılanan sağlık birimi törenle açıldı. 2 doktor ve 1 ebeyle çevre sağlık teknisyeninin görev aldığı sağlık biriminde, günde 300'e yakın hastaya poliklinik hizmeti verilebilecek.

Törende konuşan Akçatekir Belediye Başkanı Derviş Oruç, yaz aylarında nüfusta patlama yaşandığını, vatandaşın sağlık hizmetlerinde aksaklık görülmesi üzerine binayı yaptırdıklarını söyledi.
Sağlık Müdür Vekili Dr. Çağlar Çatak ise, kurumlararası işbirliğinin en güzel örneklerinden birinin Akçatekir Beldesi'nde yaşandığını, belediyeyle yapılan işbirliği sonucu bu sağlık biriminin yaylacıların hizmetine sunulduğunu söyledi. Sağlık biriminin eksikliklerinin en kısa sürede giderileceğini, önümüzdeki yıl muayene hizmetleri dışında bazı tahlillerin de burada yapılabileceğini kaydetti.

Adana Milletvekili Zeynep Tekin Börü de Akçatekir'in sorunlarını tek tek belirleyip çözme gayretinde olduklarını, sağlık hizmetlerinin de bunlardan biri olduğunu belirtti. Vali Cahit Kıraç ise tüm hizmetlerin vatandaş için gerçekleştirildiğini belirterek, "Devlet, vatandaşı için vardır. Bizde onun için buradayız. Yaz aylarında Akçatekir'in nüfusu artıyor. Bu artış bazı hizmetlerin artırılmasını gerektiriyor. Sağlık, vatandaşlarımıza verilmesi gereken en önemli hizmetlerden biri. Biz buraya sağlık evi planlıyorduk. Ancak tabelasını bile asmışlar. Prosedürleri tamamlayıp sağlıkta daha iyi hizmet verilmeye devam edilecek" şeklinde konuştu.

Sağlık biriminin açılışına Vali Cahit Kıraç, AK Parti Adana Milletvekilleri Zeynep Tekin Börü, Belediye Başkanı Derviş Oruç, Pozantı Kaymakamı Osman Beyazyıldız, İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Çağlar Çatak, İl Genel Meclis üyeleri, İşletme Müdürleri, AK Parti Adana İl Başkanı Abdullah Doğru ile çok sayıda vatandaş katıldı.

.
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2005 Salı 15:36:29
Güncelleme :29 Ocak 2006 Pazar 00:01:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?