16
Mayıs
2024
Perşembe
SAİMBEYLİ - ADANA
Belediye Sayfaları

AB'den okullara destek

Avrupa Birliği (AB) programları kapsamında, Adana'da çoğunluğu yoğun göç alan mahallelerdeki 22 okula toplam 300 bin avro hibe desteğinde bulunulduğu bildirildi.


İl Milli Eğitim Müdürlüğü AB Proje Koordinasyon Birimi Sorumlusu Gürkan Gür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yılbaşından bu yana AB'ye sunulan 140 projeden 22'sinin onaylandığını, 10 projenin de kabul edilme aşamasında olduğunu söyledi.


Hazırlanan projelerin 2 yıl sürdüğünü, bu süre içinde öğrencilerin ve öğretmenlerin yurt dışındaki okullarda çeşitli eğitimlere katıldıklarını belirten Gür, bu eğitimlerde öğretmenlerin, gittikleri ülkelerdeki iyi örnekleri belirleyip, kendi okullarında uygulama imkanı bulduklarını ifade etti.


Adana'da, okul ortaklıklarında 6, yetişkin eğitiminde 4, gençlik programlarından 2 ve Avrupa Birliği Mesleki Eğitiminde 10 projenin kabul edildiğini vurgulayan Gür, şu bilgileri verdi:


''Kabul edilen projelerin çoğunluğunu dezavantajlı bölgedeki okulların hazırladıkları projeler oluşturuyor. Geçen yıl 20 okulumuzun projesi kabul görmüştü bu yıl 22 projeye yükseldi. Bu sayının her geçen yıl artacağını düşünüyorum. Kabul edilen projeler kapsamında öğrenciler, Avrupalı yaşıtlarıyla çeşitli etkinliklerde kültür alışverişinde bulunmanın yanı sıra çevre bilinci, el sanatları ve okuma alışkanlığının kazandırılması gibi eğitimler alıyorlar.''
Bu yıl hazırlanan 22 proje karşılığında AB tarafından okullara 300 bin avro hibe desteği sağlandığını bildiren Gür, gelen destekle çocukların ihtiyaç duydukları araç gereçleri aldıklarını söyledi. Gür, ''Amacımız kültürlerin karşılıklı olarak görülmesi ve eğitimdeki iyi uygulanmaların paylaşılması''dedi.


Türkiye genelinde Gençlik Programları (Youth) olarak 12 projenin hayata geçirildiğini, bunlardan 2'sinin Adana'dan olduğunu belirten Gür, 19 Mayıs Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan proje kapsamında, okula bine yakın kitap alınarak öğrencilerin okumaya teşvik edildiğini söyledi.


Proje üretildiği zaman okulların AB'den her zaman ödenek alabileceğini belirten Gür, hedeflerinin Okul Ortaklıkları (Comenius) kapsamında AB'ye 100 proje sunup bunun 20-30'unu kabul ettirme olduğunu kaydetti.

aa
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 12:30:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?