15
Mayıs
2024
Çarşamba
SAİMBEYLİ - ADANA
Belediye Sayfaları

Kadın çiftçiler yarıştı

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi kapsamında Adana'da düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" adlı bilgi yarışmasında Ceyhan ilçesinden Ayşe Özkan-Meliha Başpınar çifti birinci oldu.

2 Nisan 2007


Kırsal kesimde yaşayan kadın çiftçilerin birbirleriyle kaynaşmaları, kendilerine güven duymaları ve sosyal aktivitede bulunmaları amacıyla düzenlenen yarışmanın Adana etabı Mavi Sürmeli Oteli'nde gerçekleştirildi.

Yarışmaya, Aladağ, Seyhan, Ceyhan, İmamoğlu, Karaisalı, Karataş, Kozan, Pozantı, Tufanbeyli, Yumurtalık, Saimbeyli, Feke ve Yüreğir ilçelerine bağlı köylerden çiftçilikle uğraşan kadın yarışmacılar ikişer kişilik takımlar halinde katıldı.


Yarışma öncesi bir konuşma yapan Adana İl Tarım Müdürü Abdullah Keskin, Türkiye'de kırsal kesimde kadınların erkeklerden çoğu defa daha fazla çalıştıkları halde, bu emek ve faaliyetlerinin istatistiklere yansımadığını söyledi.
Kadınların tarım alanında bakanlık tarafından eğitildiğini ve bu faaliyetlerin hızla devam edeceğine değinen Keskin, "Bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve artık geleneksel hale gelen yarışma vesilesiyle kırsal kesimde yaşayan kadın çiftçilerimizin birbirleriyle kaynaşmaları, konuşmaları, kendilerine güven sağlamaları ve tarımsal konularda performanslarının değerlendirilmesi sağlanmaktadır" dedi.


Daha sonra yapılan yarışmada 15 sorudan 13'üne doğru cevap veren Ceyhan ilçesinden Ayşe Özkan ve Meliha Başpınar birinci olurken, İmamoğlu ilçesinden Bera Tekayak ve Aysel Sayan ikinci, Pozantı ilçesinden ise Zekiye İnce ve Gülseren Cengiztekin üçüncü oldu. Dereceye girenlere ödülleri Adana Valisi İlhan Atış tarafından verildi.
Dereceye giren kadın çiftçiler, Gaziantep'te yapılacak olan bölgesel yarışmada Adana'yı temsil edecek.

iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2007 Salı 11:46:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
abuzer karabiber IP: 85.97.167.xxx Tarih : 14.03.2008 23:15:02

ne büyük başarı ya bravoooo bravooo