25
Mayıs
2024
Cumartesi
SARIÇAM - ŞARIÇAM - ADANA

20 izciye sertifika

İKLİM İZCİLERİ PROJESİNE KATILAN İZCİLERE SERTİFİKA

Adana’nın Sarıçam İlçe Belediyesi, Çukurova Ekoloji Tarım Derneği ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen İklim İzcileri Projesine katılan izci öğrencilere sertifika verildi.

Avrupa Birliği tarafından desteklenen İklim İzcileri Projesi kapsamında iklim değişikliklerini okullarda anlatacak olan 20 izci öğrenci, sömestr tatili boyunca Çukurova Üniversitesi’nde eğitim aldılar. Eğitim sonunda öğrencilere İklim İzcileri Sertifikası verildi. Ömer Kanaat Bilen İlköğretim Okulunda düzenlenen sertifika törenine katılan Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Sarıçam’ı diğer ilçelerden ayıran en önemli özelliklerinden birisinin aktif tarımın yapılan bir bölge olmasına bağladı. İncirlik, Baklalı, Suluca ve Kürkçüler ve Buruk arasında önemli tarım arazilerinin bulunduğunu belirten Zenbilci, şunları söyledi:

“Yeni imar düzenlemesinde hem bur tarım alanlarını koruyacağız, hem de organik tarım için yer ayıracağız. İklim değişikliklerini hepimiz hissediyoruz. Bu dünyayı ya kirleteceğiz, ya da temiz tutacağız. Bu dünya yaratanın bize emanetidir. Bu emanet içinde, bizden sonraki nesillere daha temiz bir dünya bırakmak için hepimizin sorumluluğu var. Pillerin toprağa ne kadar zarar verdiğini bilmeyenimiz yok. Bu açıdan bir kampanya başlattık. Bir hafta içinde binlerce pil toplandı. Tüm velilerden bu kampanyaya katkı koymasını istiyoruz” dedi.

Çukurova Ekoloji Tarım Derneği Başkanı Nurgül Türemiş ise İklim İzcileri projesinin 2009’da başladığına dikkat çekti. Ziraat Fakültesinde iklim değişikliğinin ilerde oluşturacağı olumsuzluklar anlatıldı. Öğrenciler aldıkları eğitimleri mahalle ve okulda arkadaşları ile paylaşıyorlar.

Proje Koordinatörü Ramazan Görgün ise proje uygulamasında gelinen aşamaları anlattı. Daha sonra iklim izcileri projesi kapsamında eğitim alan izci öğrencilere sertifikaları verildi.

İKLİM İZCİLERİ PROJESİNE KATILAN İZCİLERE SERTİFİKA
İKLİM İZCİLERİ PROJESİNE KATILAN İZCİLERE SERTİFİKA
İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2010 Cumartesi 17:39:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?