18
Mayıs
2024
Cumartesi
SARIÇAM - ŞARIÇAM - ADANA

Paralar yola saçıldı!

Adana'da bir kuyumcunun kasasından çaldığı parayı kaçarken düşüren şahıs, kısa sürede yakalandı.

Olay, merkez Sarıçam ilçesi Kozan Yolu Caddesi üzerindeki bir kuyumcuda meydana geldi. İki hırsız Selami Başıbüyük'e ait kuyumcunun çevresinde önce bir süre teftiş yaptı.

Hırsızlardan biri adres sorma bahanesiyle iş yerinin önünde bekleyen Başıbüyük'ü oyalarken, diğer hırsız içeri girdi. Kasada bulunan yaklaşık 10 bin TL'yi alan zanlı, iş yerinden çıkarken Başıbüyük ile karşılaştı. Soğukkanlı bir şekilde altın fiyatı soran hırsız, Başıbüyük'ün şüphelenmesi üzerine Mehmet Akif Ersoy Mahallesi ara sokaklarına doğru kaçmaya başladı. Dışarıda bekleyen diğer şahıs ise plakası alınamayan araçla olay yerinden uzaklaştı. Selami Başıbüyük polisi ararken, parayı alarak kaçan zanlı 84. Sokak’ta paraların bir kısmını yere düşürdü. Bir süre daha kaçan hırsız polis ekiplerince yakalanırken, plakası alınamayan araç içindeki şüpheli yakalanamadı. Üzerinden yaklaşık 6 bin 580 bin TL çıkan hırsız, Sarıçam Polis Merkezi'ne götürüldü.

Selami Başıbüyük’ün akrabası Muhtebe Başıbüyük, sokakta otururken birinin paralarını döktüğünü gördüklerini belirterek, "Paçasından para döküldü. Komşular adama yardım etmek için paraları toplayarak hırsıza verdi. Nerden bilebilirdim bizim ciğerimizi yaktığını" dedi.

Selami Başıbüyük ise, hırsızlardan birinin kendisine internet kafe sorduğunu, onunla ilgilendiği sırada öteki hırsızın içeri girdiğini anlatarak, "Arkamı döndüğümde hırsız dışarı çıkıyordu. Bana 'Tüm altın ne kadar' diye sordu. Şüphelendim. Tutmaya çalıştım ama kaçtı" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2012 Cumartesi 18:01:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?