24
Mayıs
2024
Cuma
SARIÇAM - ŞARIÇAM - ADANA

Boşnakların 'pita' ziyafeti

BOŞNAKLAR 'PİTA' GÜNÜNDE BULUŞTU

Adanalı Boşnaklar, geleneksel olarak düzenlenen 'Bahar Etkinlikleri' kapsamındaki Pita (Börek) Günü'nde buluştu.

Merkez Sarıçam İlçesi Ünlüce Köyü'nde gerçekleştirilen 'Bahar Etkinlileri'nde konuşan Adana Bosna, Kardeşlik, Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Fatma Kiminsu, sahip olunan ortak kültürün yeni kuşaklara taşınması gerektiğini söyledi. Kiminsu, hasretlere son veren, tanışmalara ve kaynaşmalara vesile olan bu özel günde bir araya gelmekten mutlu olduklarını ifade ederek, "Sevinçler paylaşıldıkça çoğalır. Hep birlikte olmak, sevinçlerimizi paylaşmak üzere buradayız. Gelenek ve göreneklerimiz her geçen gün değerini yitiriyor. Oysa ki bir milletin kökleri vardır, kültürü vardır. Bu kültürü yeni kuşakların öğrenmesi gerekmektedir. Bize düşen görev de bunları yeni nesillere öğretmektir. Dernek olarak, kültürümüzü canlı tutmak ve yaşatmak adına bu güzel günde buradayız. Arnavut ve Boşnak kökenli insanların birlikte yaşadığı bu güzel köyümüzde birlikte olmanın gururunu yaşıyoruz. Birlikte olursak başarı gelecektir" dedi.

'Pita' gününe katılan Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Cemal Şenelli, örf, adet, gelenekleri yaşatmak için şenliklerin yapıldığını, bahar ayı ile birlikte başlayan ve Türkiye'nin her tarafında yapılan bu şenliklerin Ramazan ayına kadar süreceğini kaydetti.

Bosna Hersek Ankara Büyükelçisi Drago Ljub Ljiobaja ise "Geçmişe dayalı güçlü kültür bağlarımız var. Dil ve kültür noktasında bizi desteklemenizi istiyoruz. Sizlerle olmaktan burada mutluyuz" şeklinde konuştu.

Adana ve yurdun değişik yerlerinden Ünlüce Köyü'ne gelen Boşnaklar, daha sonra hazırladıkları börek ve tatlıları davetlilere sundular. Boşnak köylüler ve davetliler müzik eşliğinde yöresel oyunlar oynayarak gönüllerince eğlendi. Sahnelenen tiyatro gösterisi ise büyük alkış topladı.

BOŞNAKLAR 'PİTA' GÜNÜNDE BULUŞTU
BOŞNAKLAR 'PİTA' GÜNÜNDE BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2010 Perşembe 11:30:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?