25
Mayıs
2024
Cumartesi
SARIÇAM - ŞARIÇAM - ADANA

Eroin alamayınca kapkaç yaptılar

EROİN ALMAK İÇİN KAPKAÇ YAPTILAR

Adana'da 4 günde 5 kapkaç yapan ve pazar günü suçüstü yakalanan 2 kişinin uyuşturucu bağımlısı olduğu ve bunların iş bulamayıp eroin alamadıkları için kapkaç yaptıkları ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Merkez Sarıçam ilçesinde 3 gün içinde 4 kadının kapkaça uğraması üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri ve güven timleri bölgede güvenlik önlemlerini arttırarak zanlıların yeniden harekete geçmesini bekledi. Motosikletleriyle 4 kez kapkaç suçunu işleyen zanlılar, pazar günü yeniden kapkaç yaptı. Mustafa Kemal Paşa Bulvarı Enver Kurttepeli Lisesi yakınlarında motosikletle Asiye Gül'e yaklaşarak omuzundaki çantayı alan zanlılar

kaçmaya başladı. Kapkaç ihbarının yapılması üzerine, bölgede önlem alan polis, zanlıların kaçış güzergahında beklemeye koyuldu. Zanlılar, içerisinde 10 TL ve 2 cep telefonu olan çantayı sulama kanalına attıktan sonra kaçmaya çalışırken polis tarafından yakalandı.

Zanlılardan yaşı küçük olan ve uyuşturucudan sabıkası bulunan K.U., Çocuk Şubesi'ne teslim edildi. Uyuşturucu bağımlısı K.U. Çocuk Şubesi'nde krize girdi. Diğer zanlı, 27 yaşındaki Sadık A. yaşı büyük olduğu için Adana Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Zanlı suçlarını itiraf ederek, "İnşaat işlerinde çalışıyorum ama kış aylarında fazla iş bulamıyorum. Uyuşturucu kullanıyorum. Uyuşturucu bulamadığım zamanlar krize giriyordum. Eroin alabilmek için kapkaç yapmak zorundaydık" dedi.

Sadık A. emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2010 Pazartesi 15:38:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?