26
Mayıs
2024
Pazar
SARIÇAM - ŞARIÇAM - ADANA

Mert sağlığına kavuştu

KALBİ DELİK MERT ARTIK BİSİKLETE BİNEBİLECEK

Adana'da, doğuştan kalbinde 2 delik bulunan ve kalpten karaciğere giden 2 damarı tıkalı olduğu için arkadaşlarıyla oynayamayan, okula gidemeyen ve bisiklete binemeyen 8 yaşındaki Mert Altun, İstanbul'da gerçekleştirilen başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu.

Merkez Sarıçam ilçesinde yaşayan Salih (38) ve Fatma Altun (30) çiftinin evlendikten 2 yıl sonra Mert (8) adını verdikleri bir çocukları oldu. Altun çiftinin bir yıl sonra da Murat (7) adlı bir çocukları daha dünyaya geldi.

İnşaat işçiliği yaparak ailesini geçindirmeye çalışan Salih Altun, ilk çocuğu Mert'i henüz 3 aylıkken rahatsızlanınca Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne götürdü. Yapılan kontrolde Mert'in kalbinde 7 ve 7,5 milimetrelik 2 delik olduğu ve kalpten karaciğere giden 2 damarın tıkalı olduğu tespit edildi.x

Bunun üzerine Mert ameliyat edilerek tıkanıklık açıldı. Ancak baba işten çıktığı için oğlunu iyi besleyemediğinden hastalık tekrar nüksetti. Baba ve anne, oğlunu kurtarmak için çalmadık kapı bırakmadı. Çünkü 8 yaşına gelen Mert Altun anne ve babasının gözü önünde eriyordu. Okula gidemiyor, arkadaşlarıyla onyanamıyor ve babasının aldığı bisiklete binemiyordu. Baba doktor doktor gezip çare aradı ama Adana'daki doktorlar İstanbul ve Ankara'ya gitmesi gerektiğini, bu illerde bile yüzde 1 şansı olduğunu söylüyordu. Baba ve anne umudunu kesmeyip çare aramaya devam etti.

 

YARDIMSEVERLER SAYESİNDE SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Küçük Mert'in annesinin ve babasının feryadına kulak veren yardımseverler Mert'i İstanbul Mehmet Akif Ersoy Hastanesi'ne yönlendirdi. Ailenin bütün masraflarını karşılayan yardımseverler doktorlarla da görüşerek Mert'in ameliyat edilmesini istedi. Doktolar Mert'i kontrol ettikten sonra kurtulma şansının yüzde 1 olduğunu, felç olma ihtimalini de söylemesine rağmen aile çocuklarının kurtulması için dua ederek ameliyat edilmesine karar verdi. Mert'in ameliyatı 14.5 saat sürdü. 14.5 saat ecel terleri döken aile, doktorların, "Mert iyi" demesiyle mutluluk gözyaşları döktü.

Sağlığına kavuşan Mert hastaneden taburu oldu ve memleketi Adana'ya geri döndü. Dün de sınıf öğretmeni Cafer Kaya'nın elinden karnesini aldı. Babasının Mert hasta olduğu için pencerenin demir korkuluklarını kilitlediği bisikleti de oradan indirildi. Artık arkadaşlarıyla oynayabilen Mert'in 1 yıl boyunca kendisine hem besin olarak hem de mikroplardan uzak kalması konusunda dikkat etmesi gerektiği belirtildi.

Baba Salih Altun, yaşadıkları sürecin çok zor olduğunu ancak sonunda mutlu olduklarını belirterek, "Mert'in kurtulması bir mucizeye bağlıydı. O da gerçek oldu. Doktorlar kalbindeki iki deliği kapatıp tıkalı olan damarları açtılar. Tam 14.5 saat süren ameliyat başarıyla bitti. Ameliyat bitene kadar biz de bittik ancak sonu mutlu oldu. Biz Adana'dan giderken acımızdan ağlıyorduk, şimdi mutlu olduğumuz için ağlıyor. Bize yardım eden herkese teşekkür ediyoruz" diye gözyaşlarına boğuldu.

Mutluluk gözyaşı döken Mert Altun ise gözyaşları içinde şöyle konuştu:

"Artık bisiklete bineceğim. Okula gidip arkadaşlarımla oynayacağım. Hasta olduğum zaman ne bisiklete binebiliyordum ne de arkadaşlarımla oynayabiliyordum." Mert, okuyup polis olmak istediğini ve ailesini ile vatanını korumak istediğini kaydetti.

Anne Fatma Altun da çok mutlu olduğunu belirterek, "Çok zor bir süreç geçirdik. Mert'in ölmesini beklerken bir mucize gerçekleşti. Çok mutluyum duygularımı dile getiremiyorum" diye konuştu.

KALBİ DELİK MERT ARTIK BİSİKLETE BİNEBİLECEK
KALBİ DELİK MERT ARTIK BİSİKLETE BİNEBİLECEK
KALBİ DELİK MERT ARTIK BİSİKLETE BİNEBİLECEK
KALBİ DELİK MERT ARTIK BİSİKLETE BİNEBİLECEK
İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2010 Cumartesi 16:53:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?