24
Mayıs
2024
Cuma
SARIÇAM - ŞARIÇAM - ADANA

Yörük ve Türkmenler buluştu

YÖRÜK VE TÜRKMENLER SARIÇAM’DA BULUŞTU

Geleneksel hale gelen Yörük Türkmen Şöleninin 8.’si Sarıçam piknik alanında binlerce vatandaşın katılımı ile gerçekleşti. Şölende AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Türkmen, Yörük Türkmen Beyi ilan edildi.

Bu yıl 8.’si düzenlenen Yörük Türkmen Şöleni Sarıçam Piknik alanı sabah saatlerinden itibaren doldu. Sarıçam, Seyhan, Büyükşehir, Yüreğir, Ceyhan, İmamoğlu, Kozan ve Yumurtalık Belediyelerinin katkıları ile düzenlenen şölen saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.

Şölen için davet edilen AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, organizasyon komitesi tarafından Yörük Türkmen Beyi ilan edildi. Kırgız Edebiyatçı Cengiz Aytamov’un bir insanın 5 anası olduğunu bunlardan birisinin de töre ve gelenekler olduğuna atıfta bulunan Tüzmen, “İşte bu geleneklerin, törelerin canlandırıldığı yerler bu şölenlerdir. Bu şölenlerinizde bizim analarımızdan birisi. Yörük ve Türkmenlerin birliği ve bütünlüğü ülkemizin teminatıdır. Çünkü Yörük ve Türkmenler hiçbir zaman için kendi devletine ve milletine kurşun sıkmamıştır” dedi.

Daha sonra Halk Ozanları Gül Ahmet Yiğit, Hilmi Şahballı ve Aşık İmami sevilen türkü ve deyişlerini söyledi. Daha sonra Sarıçam Belediyesi Güreş Takımı gösteri güreşi yaptı. Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci ayrıca güreş ağası seçildi.

Ardından Kültür Bakanlığı sanatçısı Turgay Başyayla Yörük ve Türkmenlerin karşısına çıktı.

Yörük Türkmen Şölenine MHP Adana Milletvekili Recai Yıldırım, Muharrem Varlı, İl Başkanı Ahmet Erdoğan ile AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, Necdet Ünüvar, Vahit Kirişci ve İl Başkanı Mustafa Kebude'nin yanısıra Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile Kozan Belediye Başkan Vekili Ahmet Arık, Yüreğir Belediye Başkan Vekili Hıdır Bahçe, ASKİ Genel Müdürü Seyfettin Yılmaz, Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Remzi Oğuz Yılmaz, Dernekler İl Müdürü Recep Kurdoğlu, Kültür ve Turizm İl Müdürü Osman Arık, Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, Sarıçam Kaymakamı Ali Taşkın Balaban ve Sarıçam Müftüsü Murat Demir'de katıldı.

YÖRÜK VE TÜRKMENLER SARIÇAM’DA BULUŞTU
YÖRÜK VE TÜRKMENLER SARIÇAM’DA BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2010 Pazartesi 15:19:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet öztürk IP: 81.213.113.xxx Tarih : 10.05.2010 18:42:07

tabiki mitat bierin öğrenciziyiz helal hocam