26
Mayıs
2024
Pazar
SARIÇAM - ŞARIÇAM - ADANA

Zehirli etle öldürdüler

(ÖZEL HABER) - ADANA'DA KÖPEK KATLİAMI

Adana'nın Sarıçam ilçesindeki ormanlık arazide bulunan köpek leşleri, hayvan severlerin tepkisine neden oldu. Hayvan severler, köpeklerin bir kişi tarafından keyfi olarak zehirli et ile öldürüldüğünü iddia etti.

Sarıçam ilçesinde ormanlık arazide bulunan köpek ölüleri gören vatandaşların yüreğini sızlattı.

Köpek leşlerini arazinin farklı yerlerinde dağınık bir şekilde bulan hayvansever kadınlar, duruma tepki gösterdi. Sokakta yaşayan köpeklerin öldürülmesiyle ilgili olarak yetkililere başvuran hayvanseverler, karşılaştıkları duyarsızlığa da isyan etti. Sokakta yaşayan köpeklerin keyfi olarak öldürüldüğünü düşünen kadınlar, yapılanın hayvan katliam olduğunu belirtti.

Konuyla ilgili bilgi veren Çukurova Üniversitesi'nden emekli Nevin Üçgül(50), mahallede bulunan çocukların köpeklerden zarar görmediğini tam tersine onlarla oyun oynadıkların belirtti. Üçgül, çevre sakinlerinin köpeklerden şikayetçi olmadığını ifade etti. Sokakta yaşayan köpeklere iki yıldır baktığını kaydeden hayvansever Üçgül, "Sadece bir lokma ekmek için çabalayan hayvanları bu kadar rahat bir şekilde öldürebiliyoruz. Kimin yaptığı belli değil ama bu kişiyi gören biri var. O da Rabbim. Onlar sadece

ekmek peşinde koşuyorlardı. Öldürdüğümüz bu hayvanların hesabını nasıl vereceğiz? Biz ne hale geldik. İnsanlığımız kalmamış. Bence o kişi kendisini sevmiyor. Kimseye zarar vermemiş hayvanları nasıl öldürebiliyor? Bana göre o kişi insan değil" dedi.

Arazinin ormanlık tarafında daha fazla köpek leşi olabileceğini ifade eden Üçgül, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu hayvanlar evlerimizin etrafında yaşıyorlardı. Evlerimizi koruyorlardı. Bu onların doğasında var. Bazı kişiler hiç zarar vermediği halde keyifleri için zehirli eti ormana atarak gece oralara giden köpeklerin ölümüne sebep olmuştur. Şu an bizim gördüğümüz 6 köpek ölmüş durumda. Bence köpeklerden rahatsız olan birisi diyemiyorum. Çünkü bunu yapan insan olamaz."

Ormanlık arazide onlarca köpek ölüsünün olabileceğini ileri süren Üçgül, bölgede iki tane de eğitimli çoban köpeğinin öldürüldüğünü anlattı. Üçgül, "Biz çok zekiyiz ve idrakimiz o kadar büyük ki o hayvanları öldürebiliyoruz. Sokak hayvanlarına dahi acıma duygumuz kalmamış. Kimseye zararı olmayan hayvanlardı" diye konuştu.

Köpek leşlerinin kaldırılması gerektiğini bildiren Üçgül, durumun insan sağlığı açısından da büyük tehdit oluşturduğunu sözlerine ekledi.

(ÖZEL HABER) - ADANA'DA KÖPEK KATLİAMI
(ÖZEL HABER) - ADANA'DA KÖPEK KATLİAMI
(ÖZEL HABER) - ADANA'DA KÖPEK KATLİAMI
(ÖZEL HABER) - ADANA'DA KÖPEK KATLİAMI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2010 Cumartesi 13:26:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?