19
Mayıs
2024
Pazar
SEYHAN - ADANA

1.5 milyar peşin, 150 milyona taksitle ev

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ile Adana’nın merkez Seyhan İlçe Belediyesi işbirliğiyle, Seyhan’da 3 ayrı noktada konut yapılmasıyla ilgili görüşmeler tamamlandı. Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk, ilçede üç ayrı noktaya en düşük gelir grubuna yönelik inşa edilecek toplu konut projesiyle ilgili gelişmelerin son aşamaya geldiği müjdesini verdi.

Başkan Öztürk, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile dün akşam bir araya gelip konutların hangi bölgelere yapılması gerektiği hakkında görüş alışverişinde bulundu. Görüşmelerde Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ve Yüreğir Belediye Başkanı Ömer Topçu da hazır bulundu. Öztürk, saat 21.00’de başlayan ve gece geç saatlere kadar devam eden görüşme ve inceleme gezisi trafiğinin sonunda vatandaşlara müjde verdi. Öztürk, Seyhan’da 3 ayrı noktada gerçekleştirilecek toplu konut çalışmalarıyla ilgili şu bilgileri verdi:

"Kabasakal’ın güneyinde 60 metrekarelik bahçeli evler projesi, Şambayad’ın kuzeyinde 95 dönüm alan üzerinde yine bahçeli kiremit çatılı evler ile Otoyol’un kuzeyinde park alanının bitişiğinde TOKİ’nin en düşük gelir grubu için tasarladığı standart evler inşa edilecek."
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Türkiye genelinde başlatılan çalışmalarda toplu konut projeleri en düşük gelir grubuna yönelik insanlar için gerçekleştirilecek. TOKİ’nin standart uygulama projeleriyle ilgili bilgi veren Başkan Azim Öztürk, "Bu kapsamda tamamen fakir fukara ve garip gureba için düşünülen konutlarımızın bir bölümü olan 70 metrekarelikler 1,5 milyar lira peşinat, 150 milyon liralık taksitlerle kredisi 15 yıl geri ödemeli şeklinde gerçekleştirilecek. Bu konutların yazımında dul, yetim ve sosyal güvenlikten yoksun insanlarımıza öncelik verilecek" diye konuştu.
Öztürk, önümüzdeki birkaç ay içinde ihale aşamasına gelecek konutların temel atma törenine Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın da katılacağını duyurdu. Öztürk, söz konusu toplu konut çalışmasının düzenli şehirleşme adına önemli bir adım olduğuna vurgu yaparak, "Bu şekilde bir çok sektörün tetikleyicisi durumundaki inşaat faaliyetleri ekonomiye canlılık kazandıracak, hem de en düşük gelir grubuna sahip insanlarımızı sağlıksız, altyapısı olmayan çarpık şehirleşmeden kurtaracağız" dedi.

adana
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2004 Çarşamba 13:15:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?