19
Mayıs
2024
Pazar
SEYHAN - ADANA

Adana: Sahte doktorun katil zanlısı yakalandı

Adana’nın merkez Seyhan ilçesi Yurt Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi üzerinde otomobille çarpıldıktan sonra silahla vurulan ve kaldırıldığı Adana Numune Hastanesi’nde hayatını kaybeden Ersul Çonga’nın katil zanlısı Ramazan A., polis ekiplerinin yapmış olduğu çalışma neticesinde yakalandı.

Bugün olay yerinde yer göstermesi yaptırılan katil zanlısı Ramazan A., ölen Ersul Çonga’nın 7 ay önce kız kardeşi N.’yi (16) kaçırıp bir hafta alıkoyup tecavüz ettiğini öne sürdü. Ersul Çonga’nın olaydan sonra da 70 gün cezaevinde yatıp çıktıktan sonra mahallede olayla ilgili konuştuğunu iddia eden katil zanlısı Ramazan A., "Olay günü burada karşılaştık. Araca binmesini söyledim ve bir yerlere giderek konuşalım dedim. Ama bana hakaret etti. Ben de üzerinde silah olacağını düşünerek kendi silahımı çıkardım. Elimdeki silahı almak istediği esnada silah ateş aldı. Bu kez de küfretmeye başladı. Ben de ateş ettim. Sonra da araca binerek buradan ayrıldım. Bilerek üzerinden araçla geçmedim. Ama dönerken ayağından geçmiş olabilirim" diye konuştu. Yer göstermesinden sonra da adliyeye sevk edilen katil zanlısı Ramazan A., basın mensuplarının soruları karşısında ise "Ölmesi gerekiyordu, öldü" şeklinde cevap verdi.

Olay, Adana’nın merkez Seyhan İlçesi Yurt Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi üzerinde, 17 Ağustos 2004 tarihinde akşam saat 20.30 sularında meydana geldi. Araçla çarpıldıktan sonra silahla vurulan 28 yaşındaki Ersul Çonga, kaldırıldığı Adana Numune Hastanesi’nde hayatını kaybetti.
Çeşitli suçlardan sabıkası bulunan maktul Ersul Çonga,3 Temmuz 2004 tarihinde SSK Adana Hastanesi’nde "sahte doktor" suçlamasıyla yakalanmıştı.

iha-adana
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2004 Cuma 17:42:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?