19
Mayıs
2024
Pazar
SEYHAN - ADANA

Adana: Seyhan Belediyesi'nde davullu zurnalı imza töreni...

Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk ile Genel-İş 2 No'lu Şube Başkanı Kemal Arslan arasında yapılan protokol gereği sendika üyesi bin 168 işçiye Mart ayı itibariyle maaşlarında birinci 6 ay için yüzde 8, ikinci 6 ay için yüzde 6, üçüncü 6 ay için yüzde 6, dördüncü 6 ay için de yüzde 5 artış sağlanacak. İşçilerin sosyal hakları da birinci yıl için yüzde 12, ikinci yıl için de yüzde 11 zam görecek. Buna göre Seyhan Belediyesi'nde çalışan büro çalışanları ortalama 820, şantiye çalışanları da 850 milyon lira net maaş alacak.

Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk, bugün sözleşme töreni nedeniyle işçilerin arasına girerken davul, zurna ve alkışlarla karşılandı. Başkan Prof. Dr. Öztürk, yolunu kesen davulculara da bahşiş olarak 10 milyon lira verdi.

Başkan Öztürk, Seyhan Belediyesi ile Genel İş Sendikası arasında yapılan sözleşmenin kendisinin 3 ay önce söylediği şekilde yıllık yüzde 14'le sonuçlandığını belirtirken "Biz 31 Mart'ta göreve geldiğimiz de 'Artık Seyhan'da hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' demiştik. Biz başkaları gibi popülist politika yapmadık. İmzayı atıp işçiyi aylarca bekletmek istemedik. Biz bir aileyiz, ekibiz. Önemli olan işçinin huzuru. İşçi de bizim sendika da bizim. Kazanan Seyhan oldu. İşçilerimizin evinde aileleriyle mutlu olması, işyerinde de mutlu çalışması demektir. Bunu sağladığımız için biz de mutluyuz. Bu toplu sözleşmeyle Seyhan'da devrim yaptık" dedi.
Başkan Öztürk, görüşmeleri sonuçlandırırken diğer belediyelerin Türkiye ortalamasını dikkate aldıklarını da belirterek, işçilerin geriye dönük 1 trilyon 300 milyarlık alacağını 15-20 gün, toplu sözleşmeden doğan farklarını da 3 ay içinde ödeme sözü verdi.

iha-adana
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2004 Salı 14:28:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?