17
Mayıs
2024
Cuma
SEYHAN - ADANA

Adana: Seyhan'da olaylı yıkım

Seyhan’ın eski Belediye Başkanı Ahmet Cevdet Yağ döneminde 2000 Evler Çocuk Parkı içerisinde yaptırılan 13 işyerinin, kira bedelleri alınamadığı ve uygunsuz yapılandığı gerekçesiyle yıkımına karar verildi. Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk’ün seçim bürosu olarak kullandığı kahvehanenin de yıkılacak yapıların arasında olması dikkat çekerken, yıkım kararına işyeri sahipleri karşı çıktı.


Yıkım sırasında polis geniş güvenlik tedbirleri aldı. Görevlilere küfür ederek saldıran kahvehane sahibi Yaşar Bozkurt ve çocukları, güçlükle engellendi. Yaşar Bozkurt’un 73 yaşındaki annesi Meliha Bozkurt ise, "Seçimlerde onları baş tacı yapmıştık. Bize yaptıklarına bakın" dedi. Fırını yıkılan Elmas Ağaoğlu isimli kadın da yıkım sırasında fenalık geçirdi.


Tahliye işlemleri sürerken, bazı dükkan sahipleri demir çubuklarla dükkanların camlarını kırdı. İşyeri sahiplerinin çocukları da dükkanlarda asılı bulunan belediye başkanlarının poster ve afişlerini sökerek parçaladı.


Seyhan Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Çay, yıkım yapılan alanın gasp edildiğini öne sürerek, "Parkı yeniden mahalleye kazandıracağız. Bunların zaten uzun süredir bedelleri ödenmiyordu. Uygunsuz yapılanma içerisindeydi. Tahliye için süre vermiştik" dedi.

kenthaber
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2004 Pazartesi 14:37:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?