20
Mayıs
2024
Pazertesi
SEYHAN - ADANA

Adana-Seyhan: Belediye Meclisi'nde görev bölümü yapıldı

Adana’nın Seyhan İlçesi Belediye Meclisi, Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk başkanlığında olağanüstü toplanarak görev bölümü yaptı.

Seyhan Belediye Meclisi ilk toplantısını 28 Mart yerel seçimlerinde belirlenen üyelerin katılımıyla yaptı. Toplantıya Belediye Başkanı Azim Öztürk başkanlık etti. Atatürk ve şehitler için bir dakikalık saygı duruşunun yapıldığı ilk oturumda pasta ve kola ikram edildi. Olağanüstü oturumda, 45 üyeli mecliste 28 üyesi bulunan AK Parti’nin ağırlığı yaşandı. İlk seçimle divan katipleri belirlendi. Deniz Köse ve Mustafa Aydın katip olarak görevlendirilirken, Meclis Başkan 1. Vekilliği’ne Cemal Akbulut, Meclis Başkanlığı 2. Vekilliği görevine de Gülhan İşseveroğlu seçildiler. Fatih Kocaispir ve Kenan Şenbayrak da yine seçimle Belediye Encümen Üyeliği görevine getirildi.

Bu seçimlerden sonra açık oy usulüyle Bütçe, Kesin Hesap, Kanunlar, Tarife, İmar Tezyin, Çevre, Gençlik Spor ve Kültür, Tüketiciyi Koruma ve Sağlık komisyonları üyeleri belirlendi. CHP, SHP ve MHP’li üyeler sadece komisyonlardaki görevler için teklif edilip seçilebildiler. Yine seçimlerde AK Parti’nin tüm tekliflerini Başkan Azim Öztürk yaptı. Açık oyla yapılan seçimlerde AK Parti’li üyelerin tercihini yaparken Başkan Azim Öztürk’e göre hareket ettikleri görüldü.
Seyhan Belediyesi Meclisi’nde AK Parti’nin 28, CHP’nin 13, SHP’nin 3 ve MHP’nin de 1 üyesi bulunuyor.

ADANA-(İHA)
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2004 Perşembe 11:48:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?