18
Mayıs
2024
Cumartesi
SEYHAN - ADANA

Adana Seyhan Belediye Meclisi'nden Başkan Arıkan'a 10 trilyon borçlanma yetkisi

Adana’da Seyhan Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan’ın meclisten istediği tartışmalı borçlanma yetki talebi sürpriz bir şekilde sonuçlandı.

Belediyenin borçlarını ödemek için 6 trilyon liralık borçlanma yetkisi isteyen Arıkan’a meclis üyeleri, oy çokluğuyla 10 trilyon liralık borçlanma yetkisi verdi.

Başkan Arıkan’ın 6 trilyonluk borçlanma yetkisini içeren tek maddelik gündemle gerçekleştirilen Olağanüstü Meclis Toplantısı bugün yapıldı.

Toplantıda gündemle ilgili meclis üyelerine açıklamalarda bulunan Arıkan, 1999 yılında göreve geldiğinde belediyeyi borçlu olarak devraldığını ve o günden bu yana sıkıntılar içerisinde hizmet üretmek için gayret sarf ettiğini söyledi.

Belediyede bazı hesapların elde olmadan şaştığını da ifade eden Başkan Arıkan, "Büyükşehir Belediyesi’ne olan borçların anasını ödememize rağmen hala faizleriyle uğraşıyoruz. İşçilerimize, yakacak, bayram ve ikramiyelerinden dolayı borçlarımız var. Parke taşı yapan müteahhit firmaya borcumuz var. Doğal parktan dolayı borçlarımız var. Ben bir bankacı olarak borcu sevmem. Borç faizlerinin insanları ne hale getirdiğini çok iyi biliyorum. Ama borçlarımızı ödemek için borçlanma yetkisi istiyorum. Toplam 12 trilyon lira civarında borcumuz var. Her şeye rağmen en iyi durumdaki belediyelerden birisiyiz" dedi.

Gündemle ilgili söz alarak konuşma yapan AK Partili Meclis Üyesi Asım Savaş, "Biz burada hep borçlanma yetkisi konuşuyoruz. Adana’nın sorunlarını niye konuşmuyoruz? Ayrıca niye ayağımızı yorganımıza göre uzatmıyoruz? Niye sokaklardaki sağlam asfaltları söküp parke taşı yaptık? İşçinin yakacağını öde onsan sonra kilit taşı yap. Ayrıca madem borçlanma yetkisi istiyorsun, bari işçilere olan borçlar kadar borçlanma yetkisi iste. Bu parçalanma yetkisine sadece işçilere olan borçlardan dolayı ’evet’ diyeceğim" diye konuştu.
Başkan Arıkan, Asım Savaş’ın konuşmasına karşılık "Gücüm yeterse Adana’nın bütün yollarını kilit taşı yapacağım. Adana’da bin 500 kilometrelik yol var" ifadelerini kullandı.
Asım Savaş’ın 6 trilyon yerine işçilere olan borçlar kadar borçlanılması teklifine karşılık diğer meclis üyelerinden gelen bu rakamın 10 trilyon liraya çıkarılması teklifi üzerine Başkan Arıkan, teklifi oylamaya sundu. Teklif, meclis üyelerinin çoğunluğunun kararıyla kabul edildi.
Buna göre, Başkan Yıldıray Arıkan, belediyenin borçlarını ödemek için İller Bankası’ndan 10 trilyon lira borç isteyebilecek.

ADANA-(İHA)
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2003 Cuma 00:00:14
Güncelleme :14 Ocak 2004 Çarşamba 11:30:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?