23
Mayıs
2024
Perşembe
SEYHAN - ADANA

Adana Seyhan'da hamile gelin, kaynanasını komaya sokana kadar dövdü!

Adana’da yaşlı bir kadın, gelininin kendisini dövdüğü iddiasıyla yüzü gözü morarmış vaziyette Adana Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Adli yetkililere kendisini dövdüğünü iddia ettiği hamile gelinini şikayet eden yaşlı kadın, "Namaz kılarken gelinim beni bu hale getirdi" dedi. Adliyede fenalaşarak hastaneye kaldırılan ve yoğun bakıma alınan kadının beyin travması geçirdiği tespit edildi.

İddiaya göre olay, merkez Seyhan İlçesi’ne bağlı Küçükdikili Beldesi Söğütler Mahallesi’nde akşam saatlerinde meydana geldi. Oğlu ve geliniyle aynı evi paylaşan Dudu Kaşıkcı (65), kendisini evden atmak isteyen gelini Hatice Kaşıkcı’yla tartışınca dayak yediğini iddia etti. 7 aylık hamile Hatice Kaşıkcı’nın (36), eşi Hüseyin Kaşıkcı’nın olmadığı bir anda kavga ettiği kayınvalidesi Dudu Kaşıkcı’yı eline geçirdiği sopayla başına vurarak ağır yaraladığı öne sürüldü.

Elmacık kemiği kırıldı, beyin travması geçirdi

Geceyi yaralı vaziyette geçiren 4 çocuk annesi Dudu Kaşıkcı’nın ertesi sabah ilk işi jandarma karakoluna gitmek oldu. Oradan adliyeye gönderilen yaşlı kadın, savcılığa şikayette bulunurken, "Gelinim benim evde oturmamı istemediği için namaz kılarken sopayla beni dövdü. Beni, ’Savcıya gidersen yine döverim’ diye tehdit etti. Kocam 27 yıl önce öldü. Oğlumu 8 yaşından itibaren tek başıma, emek vererek büyüttüm. O evi benim paramla yaptırmışlardı. Gelinim beni her zaman dövüyor. Beni onun elinden komşularım kurtardı. Oğluma söyleyin, kadınına sahip çıksın, beni dövdürtmesin. Karısının sözünü dinlemesin. Oğlum çok saf, onun suçu yok. Hatice’nin ise cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu.

Fenalık geçiren yaşlı kadın daha sonra "Beni hastaneye götürün" diye gözyaşı dökerek basın mensuplarından yardım istedi. Dudu Kaşıkcı, önce Adana SSK Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada ilk tedavisi yapılan yaşlı kadının beyin travması geçirdiği ve iç kanama tehlikesi olduğu anlaşıldı. Sağ elmacık kemiğinin kırıldığı tespit edilen Dudu Kaşıkcı, hayati tehlike kaydıyla Çukurova Üniversitesi Balcalı Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak yoğun bakıma alındı. Yaralı kadının elinde bulunan şikayet dilekçesine ise hastane polisi jandarmaya vermek üzere el koydu.

"Karım yapmaz, annem başını duvara vurmuştur"

Küçükdikili Beldesi Söğütler Mahallesi 9 Sokak’ta oturan gelin Hatice Kaşıkcı ise karşısında gazetecileri görünce evinden dışarı çıkmayarak kendisini gizledi. Kayınvalidesini dövmediğini iddia eden hamile gelin, "Kendi düştü" diyerek savunmada bulundu. Özel bir şirkette şoförlük yapan Hüseyin Kaşıkçı (36) ise eşini savunurken annesini karaladı. Hüseyin Kaşıkcı, "15 senedir hep kavga eder. Karım öyle bir şey yapmaz. Bizi ve komşularımızı sürekli taciz ediyordu. Annem yine kendi kendine başını duvara vurmuştur. Usandık onun elinden" diye konuştu. Evde bulunan Hatice Kaşıkcı’nın kız kardeşi ise yaşlı kadını kötüleyerek, "Ablam zaten hamile, öyle bir şey yapmazsı mümkün değil. Kendisi düşmüştür. Daha beter olsun. Ölse herkes kurtulur" diyerek konuşması şaşkınlıkla karşılandı.
Adana Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla jandarma harekete geçti. Jandarmanın gelin Hatice Kaşıkcı’nın ifadesine başvuracağı bildirildi.

EROL ŞENNUR-ADANA (İHA)
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2003 Cuma 00:00:14
Güncelleme :14 Ocak 2004 Çarşamba 11:30:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?