17
Mayıs
2024
Cuma
SEYHAN - ADANA

Adana Yetiştirme Yurdu'nda 'tecavüz' skandalı

Olay, Merkez Seyhan İlçesi Ova Mmahallesi 94 Sokak 9 numaralı evde meydana geldi. İddiaya göre, 8 yıllık evli olan 4 çocuklu M ve Aynur D. çifti, Adana Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu’nda kalan çocuklarını ziyarete gittiklerinde S.E. ile karşılaştılar.

İddiaya göre Mehmet D, çocuklarının arkadaşı olan S.’ye "Başında bit var. Bize gelirsen bitlerini temizleriz" diyerek evine davet etti.

Bunun üzerine yurt yönetiminden alınan izinle çiftin ikamet ettiği Ova Mahallesi’ndeki eve götürülen S.K., burada saçları kesildikten sonra silah zoruyla M.D.’nin tecavüzüne uğradı.

Çılgın adam, daha sonra olayın duyulmaması için karısı A.D.’yi de silahla tehdit etti. Ancak A D., olayı aynı yurtta çalışan kız kardeşine anlattı. Bunun üzerine muayeneye götürülen S.’nin cinsel organında zorlama olduğu tespit edildi.

Yurt yetkililerinin soruşturma başlatması üzerine olay, önce Cumhuriyet Savcılığı’na daha sonra polise intikal etti. Yapılan araştırma sonunda hırsızlık suçundan aranan M D. ve eşi A D., gözaltına alındı.

Genç kadın, kocasının yaptıklarını polise anlattı. Sorgularının ardından adliyeye çıkartılan A D., adliyede tanınmamak için yüzünü gizlemeye çalıştı. Adana’da çeşitli hırsızlık olaylarına karışan ve suç ortaklarıyla birlikte adliyeye sevk edilen M.., taşkınlık çıkarttı.

Kendisini görüntülemeye çalışan habercilere küfür ederek tehditlerde bulunan zanlı MD "Yalan, böyle bir olay yok. Ben yapmadım. Hukuk, adalet var. Cezamız varsa çekeriz" diye bağırdı.

"Devlet himayesindeki zihinsel çocuğa silah zoruyla tecavüz etmek ve hırsızlık" suçlarından nöbetçi mahkemeye sevk edilen M.D. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Eşi A.D ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

iha-adana
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2004 Salı 13:11:52
Güncelleme :31 Ağustos 2004 Salı 16:24:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?