23
Mayıs
2024
Perşembe
SEYHAN - ADANA

Arkadaş cinayetine, ömür boyu hapis istendi

Adana’da kuru sıkı tabancasını, namlusunu değiştirerek gerçek silaha dönüştürdüğünü jandarmaya ihbar edeceğini söyleyen arkadaşını av tüfeğiyle öldürdüğü ileri sürülen sanığın yargılanmasına başlandı.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde "tasarlayarak adam öldürmek" suçundan ömür boyu ağır hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan sanık Bircan Uraz, 17 yaşındaki arkadaşı Tuncer Özdemir’i öldürdüğü iddialarını kabul etmedi. Uraz, "İddiaları saçma buluyorum. Kesinlikle onu ben öldürmedim. Benim kullandığım tüfek fişeğiyle maktulün üzerinden çıkan fişek mermilerinin karşılaştırılmasını istiyorum. Benim onu öldürmem için de bir neden yoktu" dedi. Bu arada sanıkla ilgili telefon kayıtlarının ilgili GSM operatöründen istenmesi için duruşma ertelendi.

11 Aralık 2004 günü merkez Seyhan İlçesi’ne bağlı Hadırlı Mahallesi Yalmanlı Köyü’nde meydana gelen olayda, iddiaya göre 4 Aralık günü cep telefonuna gelen çağrı üzerine evinden ayrılarak bir daha geri dönmeyen Akkapı Endüstri Meslek Lisesi 2. sınıf öğrencisi Tuncer Özdemir’in cesedi bir hafta sonra köydeki dere içerisinde bulunmuş, olayla ilgili Bircan Uraz adlı arkadaşı tutuklanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2005 Pazar 10:04:06
Güncelleme :28 Nisan 2005 Perşembe 17:46:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?