25
Mayıs
2024
Cumartesi
SEYHAN - ADANA

Başarılı hafızlar diploma aldı

ADANA'DA 21 HAFIZA DİPLOMA

Seyhan Müftülüğü'ne bağlı yatılı Kur'an Kurslarında hafızlıklarını tamamlayarak, diplomalarını alan 5'i bayan 21 öğrenci için Seyhan Müftülüğünce "hafızlık töreni" düzenlendi.

Seyhan Kültür Merkezinde düzenlenen törene Adana Müftüsü İsmail Canbolat, Müftü Yardımcısı Mustafa Turan, ilçe müftüleri, Kur'an Kursları hocaları, öğrenciler, din görevlileri, daire personelleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, veliler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Seyhan Müftüsü Yusuf Eseroğlu, hafız öğrencilere, velilerine, hocalarına ve salondaki davetlilere teşekkür etti.

Adana Müftüsü İsmail Canbolat ise Kur'an-ı Kerim'i baştan sona kadar ezberlemenin kolay olmadığına dikkat çekti. Kur'an-ı Kerim'in elden ele, dilden dile, gönülden gönüle aktarılmasında hafızlık müessesesinin çok büyük rolü olduğunu ifade eden Canbolat, "Bu hafızlarımız Kur'an-ı Azimüşşan'ın harf harf, kelime kelime, ayet ayet, sure sure nakış işler gibi beyinlerine nakşetmişlerdir. Kur'an-ı Kerim'i ezberlemek çok önemlidir ama Kur'an-ı Kerim'in manasını da öğrenmek çok çok önemlidir” dedi.

Konuşmaların ardından 21 hafıza diplomaları verildi. Ayrıca programda hafızlara altın, para, kitap ve giysi hediye edildi.

ADANA'DA 21 HAFIZA DİPLOMA
ADANA'DA 21 HAFIZA DİPLOMA
İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2010 Perşembe 15:02:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?