18
Mayıs
2024
Cumartesi
SEYHAN - ADANA

Başkan Öztürk'ten kaldırım işgaline destek

Adana’nın merkez Seyhan İlçe Belediye Başkanı Azim Öztürk, Büyükşehir Belediyesi’nin kaldırım işgalleriyle ilgili başlattığı çalışmaya destek verdiğini açıkladı.

Seyhan Belediye Başkanı Öztürk, yaptığı açıklamada, kendisinin göreve, "Yayalara özgürlük" parolasıyla başladığını ifade ederek, "Yaşanabilir bir dünya kenti oluşturmanın ilk şartı, bugün modern dünyada asla görülmeyen kaldırım işgalleri ve kaçak yapılaşmanın tamamen ortadan kaldırılmasıdır" dedi.

Seyhan Belediyesi’nin gerek kaçak yapılanma gerekse kaldırım işgalleriyle ilgili kendi sorumluluk bölgesinde yoğun bir çalışma sürdürdüğünü kaydeden Öztürk, "Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuya öncelik verip, Kent Konseyi’nin de desteğiyle uygulamaya geçmiş olması sevindiricidir" diye konuştu.

Başkan Öztürk, Büyükşehir Belediyesi zabıtasının çalışmalarına, Seyhan İlçe Belediyesi zabıtasının da kendi sorumluluğundaki bölgelerde paralel çalışmayla destek vereceğini kaydetti.

Adana genelini kapsayan bir çalışmada, sivil toplum örgütlerinin yanında tüm Adanalılar’ın bireysel desteğinin de şart olduğunu ifade eden Öztürk, "Her sokağın başına, her kaldırıma zabıta dikmeye hiçbir kurumun gücü yetmez. Bu noktada vatandaşlarımızın özellikle kaldırım işgalleriyle ilgili hassas olmaları ve kendilerine ait olan bir bölgeyi başkalarının işgal etmesine kesinlikle izin vermemeleri gerekmektedir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2005 Pazartesi 14:28:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?