17
Mayıs
2024
Cuma
SEYHAN - ADANA

Belediye Tiyatrosu, ETHOS Festivali'nde

Adana’nın Seyhan Belediyesi Tiyatro Topluluğu (SBTT), Ankara 3. Uluslararası ETHOS Festivali’nde sahne alacak.

Yaz boyunca Barış Manço Bulvarı üzerindeki parkta, Ramazan ayı boyunca da Seyhan Belediyesi İftar Çadırı’nda sergiledikleri oyunlar ve çeşitli gösterilerle Adanalılar’ın gönüllerinde taht kuran SBTT, uluslararası festivalin finalini yapacak.

Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, belediyecilik hizmetlerinde kültürel aktivitelerin ihmal edilmeyecek kadar önemli olduğunu belirterek, "Hollanda, Belçika, Almanya ve İtalya gibi pek çok ülkeden grupların katılımıyla gerçekleştirilen festivale belediyemiz tiyatro topluluğunun davet edilmesi, bu konudaki başarımızın göstergesidir" dedi.

SBTT, oyununu Ankara’da Devlet Tiyatroları Şinasi Sahnesi’nde 11 Aralık 2004 Cumartesi günü saat 20.00’da sahneye koyacak.

2-12 Aralık 2004 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Ankara 3. Uluslararası ETHOS Tiyatro Festivali’nin bu yılki teması, "Barış" olarak belirlendi. SBTT, "Barış" temalı festivalde, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk’ün ifade ettiği, "Bir çocuğun gördüğü düştür barış" sloganını işleyecek.

Mehmet Avcı’nın uyarlaması ve Veysel Sadak’ın yönetmenliğinde gerçekleştirilen "Şehri Şirin-i İstanbul/Kavuklu İş Buldu" isimli oyun, festivalin tanıtıldığı internet sitesinde şu ifadelerle anlatılıyor:
"Seyhan Belediyesi Tiyatrosu, tiyatro dünyamızın en özel birkaç ekibindendir. Komedi oyunculuğundaki yetenekleri, deneyimleri ile yine aramızdalar. Yine hep birlikte gülmekten yerlere yatacağız. ’Kavuklu İş Buldu’ adlı bu oyunun sahneye çıkacağı akşam, özel bir akşamdır. ETHOS Festivali’nden, seyirciye armağan edilmiş bir komedi gecesidir."

ADANA (İHA) -
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2004 Cuma 13:48:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?