18
Mayıs
2024
Cumartesi
SEYHAN - ADANA

Bin öğrenciye kurayla kurs

Seyhan Belediyesi’nin 2005 yılı öğrenim yardımından yararlanacak bin öğrenci, noter huzurunda çekilen kura ile belirlendi. 2’si şehit yakını, 8’i hem anne hem de babası bulunmayan öğrencinin herhangi bir şart aranmaksızın direkt faydalanabildiği öğrenim yardımında, 3 bin 363 başvuru sahibinden bin 990’ı kuraya tabi tutuldu.

Seyhan Belediyesi hizmet binasındaki kura çekimi, Adana 4. Noteri Orhan Ekinci gözetiminde gerçekleştirildi. Kura torbasından çekilen sıra numarasındaki öğrencinin bilgileri anında bilgisayar yardımıyla çekilişi izleyenlerin takip ettiği perdeye yansıtıldı. Kuradan çıkan öğrencilerin isimleri, AK Masa ile belediyenin internet sayfası olan www.seyhan.bel.tr adresinden ilan edilecek.

Öğrenim yardımı için başvuru yapan öğrencilere, ailenin net geliri başta olmak üzere, anne babanın durumu, orta öğretimde yetiştiği mekan, ailedeki kişi sayısı, okuyan kardeş sayısı ve başka bir kurumdan burs alıp almadığı gibi kriterler sorulduğu bildirildi.

Belediye Başkanı Azim Öztürk, 2005 yılı öğrenim yardımının önceden söz verildiği gibi bin öğrenciye verileceğini, ancak önümüzdeki dönemde bu sayının tahmin edilenlerin de üzerinde artacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2005 Cuma 15:00:19
Güncelleme :4 Nisan 2005 Pazartesi 12:52:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?