18
Mayıs
2024
Cumartesi
SEYHAN - ADANA

Bir market dolusu bozuk gıda

Seyhan Belediyesi zabıta ekiplerinin 10 günlük gıda denetiminde, bir market açacak kadar bozulmuş ve son kullanma tarihi geçmiş gıda maddesi ele geçirildi.

Seyhan Belediyesi önünde sergilenerek basına gösterilen gıdalar içerisinde gofretten yağa, meyve suyundan sirkeye kadar her çeşit gıda ürünü yer aldı. Ele geçirilen gıda maddeleriyle rahatlıkla bir market açılabileceğine dikkat çeken Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, "Bundan önce de çok sayıda bozuk ve son kullanma tarihi geçmiş ürün ele geçirilip imha edildi. Ancak son günlerde bu konuda gösterilen ihmalin artması dikkate alınarak zabıta ekiplerimiz operasyon düzenledi" dedi.

Bozuk ve tarihi geçmiş gıda maddelerini basın mensuplarına gösteren Öztürk, "Bakın bu bebek maması. Son kullanma tarihi geçmiş. Bunu bebek yiyecek. Bebeklerin sağlığını da hiçe sayıyorlar. Bakın bu şişenin üzerinde gazoz yazıyor ama içerisinde şalgam bulunuyor. Bunlar okul önlerinde satılıyor" diyerek tepki gösterdi.

Vatandaşların satın alacakları malların son kullanma tarihine dikkat etmelerini isteyen Öztürk, bu konuda belediyenin 432 43 74 numaralı telefonuna şikayette bulunabileceğini kaydetti.

Bozuk ve son kullanma tarihi geçtiği halde satışa sunulan 95 koli gofret, 45 koli yağ, 250 kolu meyve suyu, 23 şişe pekmez, 20 koli şalgam başta olmak üzere çok miktarda makarna, hazır çorba, bisküvi, kahve, mayonez, çikolata, cips, salça, sirke, baharat, margarin, tahin ve helva imha edilmek üzere Sofulu Çöplüğü’ne götürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2005 Cuma 16:46:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?