26
Mayıs
2024
Pazar
SEYHAN - ADANA

Boykot tehdidine gözaltı

ADANA'DA BOYKOT TEHDİDİNE 1 GÖZALTI

Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde, oy kullanmaya giden vatandaşları tehdit ettiği ileri sürülen bir kişi polisin uyarısına rağmen bölgeden gitmeyince gözaltına alındı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden göç edenlerin yoğunlukta yaşadığı Ova Mahallesi'nde vatandaşın özgürce oy kullanabilmesi için Adana Emniyet Müdürlüğü geniş güvenlik önlemleri aldı. Mahallede polis her sokak başında bazı kişilerin sandığa gitmek isteyen vatandaşları engellemesinin önüne geçmeye çalıştı.

Polis panzerleri, TOMA, Çevik Kuvvet ve sivil polisler alanda hazır bulundu. Ova Mahallesi'nde bulunan Seyhan Belediyesi İlköğretim Okulu önünde oy kullanma sırasında küçük çaplı tartışmalar çıktı.

Polis köşe başlarında oy kullanmaya gelen vatandaşları tehdit ettiklerini ileri sürülen şahısları uyararak bölgeden uzaklaştırdı. Vatandaşları tehdit ettiği iddia edilen bir kişi ise polis tarafından uzaklaştırılmak isteyince polise karşı direndi. Şahıs polise mukavemette bulununca gözaltına aldı.

Bu arada, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar da okula gelerek incelemelerde bulundu. Ünüvar daha sonra okuldan ayrıldı. Milletvekili gittikten sonra ara sokaklardan kısa bir süre polise doğru taş atıldı.

ADANA'DA BOYKOT TEHDİDİNE 1 GÖZALTI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2010 Pazar 16:34:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?