18
Mayıs
2024
Cumartesi
SEYHAN - ADANA

Donkişot İncirlik'te

Adana’da, Donkişot kıyafeti giyip eline mızrak ve kalkan alan bir kişi, atıyla geldiği İncirlik’te tek kişilik eylem yaptı.

Önce kiraladığı at arabasıyla merkez Yüreğir İlçesi İncirlik Beldesi girişine gelen eski gazeteci Osman Akkuş (47), burada arabadan kurtardığı ata binerek İncirlik girişine hareket etti.

Bu sırada at, yolundan şaşarak önce boş bir arsaya girdi. Ürken atı sahibi güçlükle geri çevirerek eylemin başlamadan bitmesini önledi. At sahibinin yardımıyla İncirlik Beldesi’ndeki jandarma kontrol noktasının yanına kadar gelen Akkuş, burada jandarmadan müsaade alarak basın açıklaması yaptı. İlginç kıyafeti ve elindeki mızrak ve kalkanla dikkat çeken Osman Akkuş, D-400 karayolundan araçlarıyla geçen vatandaşların da ilgi odağı oldu.

Donkişot Osman, burada yaptığı açıklamada, İncirlik’in ABD ve İngiltere tarafından paylaşılamadığını, Irak’ta aranan nükleer silahların gerçekte İncirlik’te saklı olduğunun CNN ve The Guardian Gazetesi’nde yayınlanan haberlerle açıkça ortaya çıktığını belirterek, "Ortadoğu’yu buradan yönetmekte ısrarlı ABD, İncirlik’i 2. Guantanamo yapma peşindedir. AB ülkelerinden bazıları bizi alıp almamayı kendi kamuoylarının insiyatifine terk etme eğiliminde olduklarını ve bu konuda referanduma gidileceğini söylerken, İncirlik’i uluslararası anlaşmalar dışındaki ABD özel talepleri için neden referanduma gidilmez? Biz kimiz, sadece oy atan sonra kabuğuna çekilen böcekler miyiz? Yoksa Atatürk’ün dediği gibi egemenlik kayıtsız şartsız milletin mi hala? Mevcut hükümet sabrımızı sınıyor. Çevreciler neredesiniz? Yüzlerce nükleer santralden de beter ölümcül nükleer silahlar tam burada" diye konuştu.

Açıklamanın ardından jandarma komutanı, şahıstan kimlik istedi. Kimlik kontrolünden sonra bu defa sivil güvenlik ekipleri, Osman Akkuş’u sorgulamak üzere olay yerinden uzaklaştırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2005 Pazartesi 12:47:55
Güncelleme :4 Nisan 2005 Pazartesi 13:09:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?