18
Mayıs
2024
Cumartesi
SEYHAN - ADANA

e-muhtar eğitimi tamamlandı

Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk’ün bölgede ilk olarak başlattığı "e–belediye" çalışması kapsamında geliştirilen "e–muhtar Projesi"nin son ayağı olan muhtarlara bilgisayar eğitim seminerleri tamamlandı.

Seyhan Belediyesi’nde bilişim teknolojileri konusunda danışmanlık görevini yürüten Prof. Dr. Aykut Gül, eğitim seminerlerinin son gününde muhtarlara e–belediye, e–muhtar ve e–Seyhan projeleri konularında konferans verdi.

Muhtarlıklarda yürütülen bürokratik iş ve işlemlerin hızlandırılması ile yoğunluğun azaltılması amacıyla gerçekleştirilen çalışma kapsamında geçtiğimiz günlerde Seyhan ilçesindeki tüm muhtarlıklara masa üstü bilgisayar, yazıcı, internet erişim paketi, e–muhtar yazılımı ile bilgisayar eğitim semineri verileceği açıklanmıştı.

Seyhanlı muhtarların büyük taktirini kazanan ve bölgede bir ilk olan çalışma kapsamında eğitim programının tamamlanması amacıyla belediye meclis salonunda sade bir tören düzenlendi. Üç hafta devam eden ve Prof. Dr. Aykut Gül’ün koordinasyonunda Bilgi İşlem Müdürlüğü elemanlarının verdiği eğitim programına katılan muhtarlar, böyle bir çalışmayı düzenlediği için Başkan Prof. Dr. Azim Öztürk’e minnettarlıklarını sundu.

Eğitim programı süresince Seyhanlı muhtarların pek çoğunun hayatlarında ilk kez bilgisayar kullandıkları tespit edilirken, en büyük korkularının da bilgisayarlarının arızalanması olduğu öğrenildi.

Seyhan İlçe Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk de e-muhtar projesi ile yerel yönetimlerin önemli bir ayağı olan muhtarların hızlı ve etkin bir şekilde iletişim sağlayacağını kaydetti. Başkan Prof. Dr. Öztürk, bilgilere hızlı ulaşılması ile kısa zamanda vatandaşın taleplerinin yerine getirilerek, hayat kalitesi ve vatandaş memnuniyeti artırılacağını söyledi. Muhtarlık kayıtlarının daha düzenli, hızlı ve güvenilir hale geleceğini ifade eden Başkan Prof. Dr. Azim Öztürk, "Elektronik ortamın kullanılması, harcama giderlerinde de etkili bir tasarruf sağlayacak. Muhtarlar, bundan sonra belediyeye sadece çay-kahve içip, sohbet etmeye gelecekler. Belediye ile tüm iletişiminiz internet ortamından sağlanacak. Projenin faydaları kısa sürede halk tarafından gözle görülür bir şekilde fark edilecek."

Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk, muhtarların sorunlarını on-line ortamda belediyenin ilgili birimlerine ileteceklerini, ayrıca gönderilen yazıların bir kopyasının da bilgisayar ortamında kendisine gönderileceğini, böylece sonuçları takip edeceğini belirtti. 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2005 Pazartesi 10:14:35
Güncelleme :22 Nisan 2005 Cuma 15:27:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?