30
Mayıs
2024
Perşembe
SEYHAN - ADANA

Gecekondu sakinleri yıkım istiyor

Adana'nın merkez Seyhan ilçesi Güzelyalı Mahallesinin, Adnan Menderes Bulvarı ile Seyhan Gölü arasında bulunan hazine arazisindeki yaklaşık 400 gecekondu sakini, kanalizasyon sistemi olmayan evleri için çıkarılan yıkım kararının uygulanmasını istedi.

Yaklaşık 35 yıl önce kurulan ve birkaç yıl öncesine kadar Göl Mahallesi olarak anılan, şimdi ise Güzelyalı Mahallesi sınırları içinde bulunan göl manzaralı 400 gecekondunun sakinleri, yetkililerin 'yıkılacak' diye 'kanalizasyon bağlantısı' yapmadığı için, kendi açtıkları ilkel fosseptik çukurları ile içiçe yaşıyor.

20 yıl önce alınan yıkım kararı yüzünden evlerine boya dahi yapmaya çekindiklerini belirten gecekondu sakinleri, yıkım kararının uygulanmaması ve kanalizasyon alt yapısı olmaması nedeniyle yıllardır zor günler yaşadıklarını belirttiler.

Sağlık sorunlarının yanı sıra, fosseptik çukurlarının dolduktan sonra boşaltılması gibi bir sorunla da yıllardır karşı karşıya olduklarını anlatan gecekondu sakinleri, "Fosseptik çukurları dolduğu zaman, atık dışarıya sızma yapıyor. Hem sağlık yönünden hem de görüntü yönünden bizlere sıkıntı veriyor. Tifo hastalığına yakalanan bir arkadaşımız, üç ay hastanede yattı. Bize para ya da ev karşılığı, evlerimizin yıkılacağı sözü verildi ancak bu hep ertelendi" diye konuştu.

Bölgenin, Kentsel Dönüşüm Projesi'ne dahil edildiğini hatırlatan gecekondu sakinleri, yetkililerden biran önce yıkm kararını uygulamalarını istedi.
Mahalledeki Fakirullah Camii imamı Mehmet Emin Ok ise, cami önünden geçen atık suların 3 günde bir temizlediğini, ancak her defasında pis suyun tekrar biriktiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 16:26:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?