24
Mayıs
2024
Cuma
SEYHAN - ADANA

'Hastaneye' diye çıktı, dönmedi!

ÇOCUĞUYLA BİRLİKTE 6 GÜNDÜR KAYIP

Adana'da 13 yıllık evli ve 3 çocuk annesi bir kadın, 3 yaşındaki çocuğuyla birlikte 6 gündür kayıp.

Merkez Seyhan ilçesinde oturan 36 yaşındaki Perihan Ablak ile 3 yaşındaki Nisa Ablak'tan 6 gündür haber alınamıyor.

Eşi Şanlıurfa'da çalışırken 1 nisan günü sabah evden çocuğuyla birlikte 'hastaneye gidiyorum' diyerek çıkan Perihan Ablak ve beraberindeki kızından bir daha haber alınamadı. Eşinin ve çocuğunun kaybolmasının ardından Şanlıurfa'dan apar topar Adana'ya gelen Feramüz Ablak (40), her yere başvurdu ancak eşini ve çocuğunu 6 gündür bir türlü bulamadı.

Eşiyle hiçbir sorununun olmadığını belirten Ablak, kendisinin minare yapımında çalıştığını, yılın ancak 3-4 ayı evde olduğunu belirterek, "Yine minare yapımı için Şanlıurfa'ya gitmiştim. Eşimi ve çocuklarımı özlediğim için 2 ay önce onları görmeye geldim. Sonra geri çalışmaya gittim. Ancak Adana'da fazla akrabamız olmadığı için eşimi günde en az 2 kez arardım. Sürekli konuşurduk. Bana bir yere gideceği zaman haber verirdi. Şimdi niye böyle oldu anlamadım" dedi.

1 nisan günü öğleden sonra eşini aradığını ancak ulaşamadığını, ardından kendi evine yakın yerde oturan kardeşini arayarak eve bakmasını istediğini anlatan Ablak, "Kardeşim eve baktıktan sonra beni aradı, 'hastaneye gitmiş' dedi. Ama ben birkaç saat sonra yeniden aradım, yine telefonu kapalıydı. Kardeşimi bir kez daha arayarak, 'eşimin telefonu yine kapalı, çocuğa bir şey olmasın' dedim. 'Kardeşim korkma bir şey olmaz' dedi. Ben daha sonra yine aradım eşimin telefonu yine kapalıydı. Ardından kardeşim

'ben bir hastaneye bakayım' dedi. Ancak hastanede bulamadı. Duraklara, otogara baktı ama bulamadı. Ben de hemen Adana'ya geldim" diye konuştu.

Eşiyle 13 yıl önce evlendiğini ve ilk 2 yıl biraz şiddet uyguladığını ancak 11 yıldır dövmediğini ileri süren Ablak, şöyle devam etti: "Eşimle aramızda bir sorun yoktu. Ben onu çok seviyorum. O da beni çok seviyordu. Ancak eşim gittikten sonra bir televizyon programını izlerken yaşadığımız aklıma geldi. Programda bir adam kaçan eşinin arkasından ağlıyordu. Ben de 'kadının arkasından ağlanır mı?' dedim. Eşim 'ben gidersem ağlamaz mısın?' dedi. Ben de 'kaçıp gidersen ağlamam ama kaybolursan seni arar

bulurum' dedim. Eşim sonra çocuklara döndü ve 'ben gidersem benimle mi gelirsiniz, babanızla mı kalırsınız?' diye sordu. Onlar da 'anne seni çok seviyoruz seninle geliriz' dediler. Ben o zaman 'bir kadının arkasına ağlar mı' diyordum ama şimdi aynı şey benim başıma geldi. Şimdi ben eşimin arkasından ağlıyorum."

Eşine çağrıda bulunan Ablak, "Canım, ne olur geri dön. Çocukların psikolojisi bozuldu. Okula bile gidemiyorlar. Eğer beni istemiyorsan, gel söyle. Ama sen o 3 yaşındaki çocukla nerede, ne yaparsın? Ne olur geri dön" dedi.

Perihan Ablak'ın 10 yaşındaki kızı Şule Ablak ve 9 yaşındaki kızı Buse Ablak da gözyaşları içinde annelerinin geri dönmesini isteyerek, "Anne seni çok özledik. Ne olur geri dön" diye konuştular.

Baba ve 2 kız çocuğu ile akrabaları, 6 gündür kayıp olan Perihan Ablak ve Nisa Ablak'tan mutlu bir haber gelmesini bekliyor.

ÇOCUĞUYLA BİRLİKTE 6 GÜNDÜR KAYIP
ÇOCUĞUYLA BİRLİKTE 6 GÜNDÜR KAYIP
ÇOCUĞUYLA BİRLİKTE 6 GÜNDÜR KAYIP
ÇOCUĞUYLA BİRLİKTE 6 GÜNDÜR KAYIP
İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2010 Salı 11:03:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?