22
Mayıs
2024
Çarşamba
SEYHAN - ADANA

İntiharın arkasından tecavüz çıktı

Seyhan Baraj Gölü’ne atlayarak intihar eden 18 yaşındaki genç kızın, öz babasının tecavüzüne uğradığını anlattığı bir mektup ortaya çıktı.

Kozan'a bağlı Akdam Köyü’nde oturan 18 yaşındaki Neşe Y., 8 ay önce bir akrabasının aracılığı ile Arife Sayar’ın evinde çocuk bakıcılığı ve hizmetli olarak çalışmaya başladı. Genç kız, başından geçen tecavüz olayını ev sahibi Arife Sayar’a anlattı.

Olanlara inanmayan aile Neşe Y.’yi doktora götürdü ve bakire olmadığını öğrendi. Önceki gün ev sahiplerinin uyumasından sonra DSİ Tesisleri’ne giden Neşe Y., kendini Seyhan Baraj Gölü’ne bıraktı. Genç kız vatandaşların ve Cankur ekiplerini müdahalesine rağmen sudan çıkartılmasına rağmen kurtarılamadı.

Olaydan sonra Neşe Y.’nin yatılı kaldığı evdeki odasında ölüm nedeni ve hakkında 2 sayfalık mektup bıraktığı ortaya çıktı. Genç kız, 50 yaşındaki babası Ali Y.’nin 5 yıl önce kendisine tecavüz ettiğini belirttiği mektupta, "İntihar nedenim öldükten sonra anlaşılacaktır" yazdığı öğrenildi. Amcası Muzaffer Y. de tecavüz iddialarının doğru olmadığını söyledi.

Evinde çalışan Neşi Y.’nin intihar nedeniyle ifadesine başvurulan Arife Sayar ise, "Babasının kendisine tecavüz ettiğini iddia edince, doktora götürdük ve bakire olmadığını öğrendik. Öldüğüne inanamıyorum" dedi.

Cenaze Otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’na kaldırılırken, cenazeyi almaya gelen maktulenin bazı yakınları ise, "Köyde kalırken bir kişinin tecavüzüne uğradığını söylemiş. Ancak babası olduğunu söylememişti. Zaten babanın da böyle iğrenç bir şey yaptığına inanmak çok güç" dedi. Neşe Y.’nin cenazesi Kozan’ın Akdam Köyü’nde toprağa verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2005 Salı 17:16:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?