22
Mayıs
2024
Çarşamba
SEYHAN - ADANA

Kaçak yapılaşmayla mücadele sürüyor

Adana'nın merkez ilçe Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, kaçak ve ruhsatsız yapılaşmayla mücadeleye ilk günün kararlılığıyla devam ettiklerini belirterek, "Kimse seçimi fırsat bilip kaçak yapılaşma için çaba göstermesin" dedi.


Öztürk, yaptığı açıklamada, her seçim öncesinde bazı çevrelerde kaçak ve ruhsatsız yapılaşmanın arttığı yönünde spekülasyonlar yapıldığını belirterek, "Herkes şundan emin olsun ki kaçakla mücadelemiz istisnasız yürütülmektedir. Bu konuyla ilgili ekiplerimiz günün 24 saati görev sahalarında denetimlerini sürdürmektedir" diye konuştu.


Kaçak yapılaşmaya göz yummanın bir şehrin gelecek yıllarını da mahkum etmekle eşdeğer olduğunu ifade eden Öztürk, "Dünya standartlarında yaşanabilir bir şehir kurmanın öncelikli şartı yapılaşmanın önceden belirlenen standartlara uygun olmasıdır. Göreve başladığımızda 'kaçak babamın da olsa yıkarım' demiştik. Bu azim ve kararlılığımız aynen devam etmektedir. Kimse yaklaşan seçimleri fırsat bilerek böyle bir şeye tevessül etmesin" şeklinde konuştu.


Öztürk, Seyhan Belediyesi İnşaat Kontrol Birimleri'nin 31 Mart 2004'den başlayıp 27 Haziran 2007 tarihine kaçar geçen sürede, ruhsata bağlanması mümkün olmayan ve belediye tarafından yıktırılan inşaat sayısının 575, ruhsatsız ve kaçak yapı sahiplerinin kendileri tarafından yıktığı inşaat sayısının 415, proje hilafı olarak tespit edilip tadilat ruhsatı ile mevzuata uygun hale getirilen inşaat sayısının 45, proje hilafı olan, yıktırılarak mevzuata uygun hale gelen inşaat sayısının 35 ve 5216 sayılı yasa öncesi yetki Büyükşehir Belediyesi'ne geçmeden önce tehlikeli olarak tespit edilip yıktırılan bina sayısının 23 olduğunu kaydetti.

 

iha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2007 Salı 12:20:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?