22
Mayıs
2024
Çarşamba
SEYHAN - ADANA

Karısını öldürüp başında sigara içti

Adana’da, ilk eşinden olan 3 çocuğunun evde kalmasına karşı çıkan eşini kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen zanlının Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusu tamamlandı.

Cinayet zanlısının, karısını öldürdükten sonra cesedi başında yaklaşık 9 saat sigara içip pişmanlık gözyaşları döktüğü ortaya çıktı.

Olay, Merkez Seyhan İlçesi Ova Mahallesi 87 Sokak Numara 14’te dün meydana geldi. İddiaya göre, yaklaşık 1 yıl önce ikinci evliliklerini yapan Hüseyin-Altınay Polat çifti, son aylarda ailevi sebeplerle sık sık tartışmaya başladı. Hüseyin Polat’ın (57) ilk eşinden olan 3 çocuğunun evde kalmasına karşı çıkan Altınay Polat (36), olay günü sabah saat 07.00 sıralarında bu konuda kocasıyla tartıştı. Kavga sırasında sinirlerine hakim olamayan Hüseyin Polat, mutfaktan aldığı bıçağı yatak odasında oturmakta olan karısının kalbine sapladı. Genç kadın, düştüğü yatağında hayatını kaybederken, işçi emeklisi olan Hüseyin Polat ise öldürdüğü eşinin cesedi başında sigara içerek saatlerce pişmanlık gözyaşı döktü. Polat, olaydan yaklaşık 9 saat sonra evinden karakola giderek suçunu itiraf edip teslim oldu.

Hüseyin Polat, polise verdiği ifadesinde, yaşadıklarını söyle anlattı:

"Altınay da ben de 1 yıl önce ikinci evliliğimizi yaptık. Ancak çocuğumuz olmadı. Evliliğimizin ilk 6 ayı çok güzeldi. Ancak 6 aydan sonra sürekli tartıştığımız için sinir hastası olmuştum. Altınay, ilk eşimden olan çocuklarımı kıskanıyordu. Çocuklarıma yardım yapmamamı istiyordu. Karşı çıkıyordu. Olay sabahı yine kavga edince, ben de sinirlerime hakim olamadım ve mutfaktan aldığım bıçağı karımın sol göğsüne sapladım. Öldüğünü anlayınca, cesedinin üzerini çarşafla örttüm. Başında beklemeye başladım. Saat 16.00 gibi de dışarı çıkarak yakınlarıma karımı öldürdüğümü, polise teslim olmaya gittiğimi söyledim."

Zanlı Hüseyin Polat, sorgusun ardından ’Kasten adam öldürmek’ suçundan çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Bu arada maktul Altınay Polat’ın Adli Tıp Kurumu’ndaki cenazesi, yakınları tarafından teslim alınarak Ceyhan İlçesi Kurtkulağı Beldesi’nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2005 Cumartesi 16:04:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?