18
Mayıs
2024
Cumartesi
SEYHAN - ADANA

Köpeğe işkence!

(ÖZEL) ÇOCUKLARI ISIRAN KÖPEĞE VATANDAŞ İŞKENCESİ

Adana'da Sibirya Kurdu cinsi bir köpek, parkta oynayan 4 çocuğu ısırdıktan sonra vatandaşlar tarafından yakalandı. Boğazına ip takılarak yakalanan köpek, boğulmak üzereyken, ipi ısırarak kurtuldu ancak belediye görevlileri köpeği tekrar yakalayıp hayvan barınağına götürdü.

Merkez Seyhan ilçesi, Gürpınar Mahallesi'nde bulunan Gürpınar Parkı'nda dün oyun oynamaya giden çocuklar Sibirya Kurdu cinsi erkek köpeğin saldırısına uğradı. Murat isimli bir kişinin parka getirdiği köpek, Ulaş isimli kişinin parka gezdirmek üzere getirdiği dişi Sibirya Kurdu cinsi köpekle oynamaya başladı. Dişi köpeğin sahibi, köpeğine zarar vermeye başlayan köpeği uzaklaştırmaya çalışınca erkek köpek, Ulaş'ın baldırından ısırdı. Köpek, kendisine taş atan 2 kişiyi daha ısırdı.

Hırçınlaşan köpek, parktan geçerek evine giden 14 yaşındaki Mustafa Çimen'i de ısırdı. Bunun üzerine evlerinden çığlık sesi duyan vatandaşlar parka gelerek Sibirya Kurdu'nu sakinleştirmeye çalıştılar. Bu arada köpeğin ısırdığı çocuklar, Adana Numune Hastanesi'ne götürüldüler. Sibirya Kurdu cinsi köpeğin yakalanması için polis çağrıldı. Ancak dişi köpeğin yanından ayrılmayan erkek köpek, kendisine kimseyi yaklaştırmadı.

Daha sonra olay yerine Seyhan Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü ekipleri de çağrıldı. Bu sırada köpek, vatandaşlar tarafından yakalanmaya çalışıldı. Vatandaşlar dişi köpeği parkın demirliklerine bağlayarak erkek köpeği de burada tutmayı başardı. Bu sırada evden getirdikleri bir ipi köpeğin boğazına geçirmeyi başaran vatandaşlar, köpeği yakaladı. Bu sırada vatandaş ipi fazla sıkınca köpek boğulma tehlikesi geçirdi. Yaklaşık 15 dakika boğazında iple kalan köpek, ipten kurtulmak için ipi ısırmaya çalıştı.

Kendine uzatılan çubukları da ısıran ve çıldıran köpeğin ağzına polisin cop sokması dikkat çekti. Köpek bir ara ip boğazını sıktığı için boğulma tehlikesi geçirdi. Bunun üzerine köpek, ipi ısırarak kurtulmaya çalıştı. Can havliyle havaya zıplayan köpek sonunda ipi ısırarak kendini kurtardı. Bu arada belediyeden gelen ekip, kepeğin boğazına ipi geçirerek köpeği yakalayıp araca bindirerek hayvan barınağına götürdü. Dişi köpeği ise sahibi alarak evine götürdü.

Köpeği iple yakalayan Ahmet Keskin, köpeğin dişi köpeğe yaklaşan herkesi ısırdığını belirterek, 4 çocuğu çeşitli yerlerinden ısırdığını, kendilerinin de iple köpeği yakalayarak etkisiz hale getirdiklerini söyledi.

14 yaşındaki Mustafa Çimen'in babası Arif Çimen ise annesi ile çarşıdan gelen oğlunun parktan geçerken köpek tarafından 3 yerinden ısırıldığını, çocuğu hastaneye götürdüklerini kaydetti. Köpeğin Murat isimli sahibi ise köpek, çocukları ısırmaya başlayınca ortalıktan kayboldu.

(ÖZEL) ÇOCUKLARI ISIRAN KÖPEĞE VATANDAŞ İŞKENCESİ
(ÖZEL) ÇOCUKLARI ISIRAN KÖPEĞE VATANDAŞ İŞKENCESİ
(ÖZEL) ÇOCUKLARI ISIRAN KÖPEĞE VATANDAŞ İŞKENCESİ
(ÖZEL) ÇOCUKLARI ISIRAN KÖPEĞE VATANDAŞ İŞKENCESİ
(ÖZEL) ÇOCUKLARI ISIRAN KÖPEĞE VATANDAŞ İŞKENCESİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2010 Pazartesi 12:06:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?