19
Mayıs
2024
Pazar
SEYHAN - ADANA

Küçük Dikili Beldesi'nde molotoflu gece

Seyhan İlçesi’ne bağlı Küçük Dikili Beldesi’nde bulun MHP ve CHP belde teşkilatları, kimliği belirsiz kişilerce molotof kokteyli atılarak ateşe verildi. Olayda ölen veya yaralanan olmazken, binalarda maddi hasar meydana geldi.

 Jandarma, olayla ilgili geniş çapta soruşturma başlattı. Alınan bilgiye göre, iki ayrı olay sabaha karşı saat 04.00 sıralarında Merkeze bağlı Seyhan İlçesi Küçük Dikili Beldesi Çınarlı Mahallesi Şehitlik Caddesi üzerindeki MHP ve CHP teşkilat binalarında meydana geldi. Kimliği belirsiz saldırganlar, önce MHP binasının havalandırma camından molotof attı. Ardından aynı cadde üzerinde yaklaşık 500 metre ilerde bulunan CHP belde binasının camlı kapısını kırarak ellerindeki molotofları içeri attılar. Her iki binada çıkan, yangın üst katlarda oturan vatandaşlar ve itfaiyenin yardımıyla söndürüldü. Yangın sırasında binada bulunan bazı camlar kırılırken, eşyaların bir bölümü de yanarak kullanılmaz hale geldi.

Olay yerinde inceleme yapan jandarma ekipleri, MHP ve CHP binaları önünde yanmamış iki molotof daha buldu.

Bu arada Küçük Dikili Beldesi’nin DEHAP’lı Belediye Başkanı Leyla Güven, zarar gören parti binalarını tek tek ziyaret ederek başkanlarına geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Başkan Güven, "Diğer partilerle seçimde olduğu gibi dayanışmamız devam edecektir. Huzurumuzu kimse bozamaz. Onlara fırsat vermeyeceğiz. Her zaman arkanızda olacağız" dedi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan MHP Seyhan İlçe Başkanı Hasan Yaman, son zamanlarda Türkiye’de partilerine karşı saldırıların artış gösterdiğini ifade ederek, "İçişleri Bakanı’nı göreve davet ediyoruz. Bu tür saldırılar Türkiye’yi kaos ortamına çekmektedir. MHP’yi sokağa çekmek isteyenlerin tezgahıdır. Bu tezgaha düşmeyeceğiz" dedi.

Bu arada CHP Küçük Dikili Belde Başkanı Fevzi Akpolat, olayı gerçekleştirenlerin siyasette bir yere varamayanların kişiler olduğunu söyleyerek, "Serseri işi. Bunlar ayak takımı. Zihin bulandırmak istiyorlar. Beldemizdeki bir lokma huzuru karıştırmak istiyorlar. Bunları ciddiye almıyoruz" diye konuştu.

Öte yandan yaklaşık 1 yıl önce de CHP belde teşkilatının yine molotof kokteylli saldırıya maruz kaldığı öğrenildi.

Seyhan
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2004 Cumartesi 12:52:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat soyan IP: 85.99.11.xxx Tarih : 15.11.2008 13:13:33

küçük dikilinin yüzde ellisi diyarbakırlı olduğundan böyle olaylar çıkıyor