24
Mayıs
2024
Cuma
SEYHAN - ADANA

Kursiyerlerin sertifika sevinci

KURSİYERLER SERTİFİKALARIN ALDI

Adana Seyhan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi tarafından açılan Bilgisayar İşletmenliği, Evde Yaşlı ve hasta Bakım Elamanı ve İlk Yardım Kursu’nu bitiren 45 kursiyere sertifikaları verildi.

Adana İl Mili Eğitim Müdürü Abdulgaffur Büyükfırat, İŞKUR İl Müdürü Haşim Meydan’ın da katıldığı sertifika dağıtım töreninde bir konuşma yapan Adana Seyhan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Ziya Polat, Seyhan Halk Eğitim Merkezi ile yapılan işbirliği ile 21 kişiye ilk yardım kursu düzenlendiğini, ayrıca Bilgisayar İşletmenliği kursu verdiklerini, İŞKUR İl Müdürlüğü ile yapılan protokolle Evde Yaşlı ve Hasta Bakım Elamanı kursu düzenlediklerini belirterek, bu kursun ikince etabının devam ettiğini söyledi.

Adana İl Mili Eğitim Müdürü Abdulgaffur Büyükfırat, bir işi ehline vermek gerektiğini, açılan bu kurslarla da insanların ehil hale getirildiğini ifade ederek, Halk Eğitim Merkezi, İŞKUR ile böyle bir işbirliğine gittiklerinden dolayı mutlu olduğunu kaydetti. Büyükfırat, açılacak ilk ilk yardım kursuna kendisininde katılacağını söyledi.

Adana İŞKUR İl Müdürü Haşim Meydan da, piyasada nitelikli elamana ihtiyaç bulunduğunu, ne iş olsa yaparım döneminin geçtiğini artık ben bu işi yaparım döneminin yaşandığını söyledi. Meydan, kursa başlayanların kurs öncesi birer vasıfsız insan iken bugün vasıflı hale geldiğini belirterek, “2010 yılında bugüne kadar 63 kurs düzenledik. Bin kişiyi vasıflı hale getirdik. Bugün İŞKUR’da iş bekleyen 52 bin kişi var. Bunların çoğu vasıfsızdır.

Bu kurslara 2011 yılında daha fazla önem vereceğiz” dedi.

Bu konuşmalardan sonra üç kursa katılan 45 kişiye sertifikaları, toplantıya katılan protokol tarafından takdim edildi.

KURSİYERLER SERTİFİKALARIN ALDI
KURSİYERLER SERTİFİKALARIN ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2010 Çarşamba 16:58:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nilüfer güler IP: 78.183.145.xxx Tarih : 9.12.2010 22:09:14

ben istanbulda yaşıyorum ama adana da ailem yaşıyor bu kurslar güzel fakat biraz daha geniş çaplı olursa sevinirim benim kızkardeşim çok güzel çizimler yapıyor ama birtürlü bir iş bulamıyor keşke bir çizim ve stilistlik kursları felan açsanız teşekkür ederim ilgilenmenizi diliyorum