23
Mayıs
2024
Perşembe
SEYHAN - ADANA

Nurgül'ün dramı bitmiyor

Seyhan'da bir kişi, evlatlık aldığı spastik özürlü yeğenine bakamadığı gerekçesiyle eşiyle mahkemelik oldu.

Seyhan Belediyesi otoparkında çalışan Yusuf Güllerden (52), kız kardeşi Fatma Güllerden’in dünyaya getirdiği Nurgül adı verilen bebeği henüz 10 günlük iken evlatlık aldı. Ancak 9 yaşına basan ve spastik özürlü olan Nurgül’e eşi Yusuf Güllerden’in de, öz annesi Fatma Güllerden’in de bakmadığını ileri süren Rabia Güllerden (49) mahkemeye başvurdu.

Kocası Yusuf’un 1 ay önce 2 çocuklu bir kadın uğruna evini terk ettiğini söyleyerek Aile Mahkemesi’ne nafaka davası açan Rabia Güllerden, 500 milyon lira nafaka talebinde bulundu.

Evinin geçimini el işi yaparak sağladığını söyleyen Rabia Güllerden, "Nurgül’ü öz annesi istemiyor. "Bakamam, istersen at" diyerek beni başından savıyor. Kocam da evlatlık edindiği öz yeğeni için "çocuğu yuvaya ver" diyor. Bu çocuğu bu vaziyette nereye bırakabilirim" dedi.

Kocasının, 1989 yılında Adana’da sahneye çıktığı sırada silahlı saldırıya uğrayan sanatçı Bülent Ersoy’un hayatını kurtardığını hatırlatan Rabia Güllerden, "Kocam, Nurgül’ün bu durumundan faydalanarak bir zamanlar hayatını kurtardığı Bülent Ersoy’dan yardım istiyor. Şayet Bülent hanımdan yardım alıyorsa da parayı Nurgül’e değil başka kadına yediriyor" diye konuştu.

Yusuf Güllerden ise eşinin iddialarını kabul etmedi. Evlatlık edindiği yeğenine yardım etmesi için Bülent Ersoy ile görüşmek amacıyla İstanbul’a gittiğini ancak ulaşamadığını söyleyen Yusuf Güllerden, "Nurgül’ün geleceği için çaba sarf ederken eşim beni suçluyor. Nurgül hem yeğenim hem de evladım. Onu böyle terk etmek bana yakışmaz" dedi.

Bu arada, özürlüler okuluna giden 9 yaşındaki Nurgul’ün ise yaşananlardan olumsuz etkilendiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2005 Çarşamba 12:25:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?