24
Mayıs
2024
Cuma
SEYHAN - ADANA

Otele fuhuş baskını

KIRGIZ TELE KIZIN GÖZYAŞLARI

Adana'da bir otelde fuhuş yaparken yakalanan iki Kırgız kadından biri emniyetten çıkartılırken gözyaşlarına boğuldu.

İddiaya göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Türkiye'ye 6 ay önce Kırgızistan'dan giriş yapan ve Adana'ya 3 ay önce gelen Elvira Boltaavea (23) ile Syıagul Mambıalıeva'nın (24) fuhuş yaptığını tespit etti. İlk temas kurdukları erkekler vasıtasıyla diğer erkeklere de ulaşarak Adana'nın lüks otellerinde fuhuş yapan kadınları polisler takibe aldı. Takip sonucunda dün yine merkez Seyhan ilçesindeki bir otele aynı amaçlı girdikleri öğrenilen iki kadın, otelde fuhuş yaparken yakalandı. Adana Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen kadınların sorgularında Boltaavea'nın 1 çocuk annesi olduğu ve kocasından kısa süre önce ayrıldığı, Kırgızistan'da aylık 30 dolara kuaförde çalıştığı ortaya çıktı.

Boltaavea'nın çocuğu ve ailesine bakmak için Türkiye'ye fuhuş amaçlı geldiği ve geceliği 250-300 liraya fuhuş yaptığı öğrenildi. Mambıalıeva'nın ise Kırgızistan'da tezgahtarlık yaptığı, ailesine bakmak için Türkiye'ye aynı amaçlı geldiği ve 100 liraya fuhuş yaptığı öğrenildi.

Kadınlar, emniyetteki sorgularının ardından hastaneye sevk edildi. Bu sırada Boltaavea gözyaşlarına boğuldu. Gazetecilere tepki gösteren Boltaavea, polis aracına binene kadar hıçkırarak ağladı. Kırgızlı kadınlar, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Adana Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne sevk edilerek sınır dışı edilecek.

KIRGIZ TELE KIZIN GÖZYAŞLARI
KIRGIZ TELE KIZIN GÖZYAŞLARI
KIRGIZ TELE KIZIN GÖZYAŞLARI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2010 Pazartesi 14:58:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?