25
Mayıs
2024
Cumartesi
SEYHAN - ADANA

Polis kuyumcularla buluştu

POLİS, KUYUMCU ESNAFININ SORUNLARINI DİNLEDİ

Adana Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Huzur Toplantıları" kapsamında kuyumcu esnafı ile polis bir araya geldi. Toplantıda, kuyumcu esnafının yaşadığı sorunlar masaya yatırıldı.

Kuyumcu esnafıyla bir araya gelen Seyhan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Sapmaz, polis ve esnafın el birliği yaparak asayişi sağlamaları gerektiğini belirtti. Sapmaz, polis ile kuyumcu esnafının birbirini tanıması gerektiğini kaydetti. Son haftalarda yaşanan ve esnafa korku salan seri gasp olaylarını hatırlatan Sapmaz, "Gasp olayını gerçekleştiren zanlı arkadaşlarımızın dikkati sayesinde bu şahıs yakalanmıştır. Bu tür vakalara karşı tedbirlerimizi arttırmaya başladık. Özellikle kadın işletmecilerin olduğu yerlere bayan polisler görevlendiriyoruz. Asayişi sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Özellikle yağmurlu havalarda kasa hırsızlıkları oluyor. Yağışlı günlerde önlemlerimizi daha fazla arttırıyoruz" dedi.

Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman ise kuyumcu esnafı olarak polislerle sıcak ilişki kurduklarını hatırlatarak, "Biz kuyumcular için güvenlik önceliktir. Güvenliğimizi sağlayan polislerimiz ile iyi ilişkiler kurmalıyız. Yaşadığımız sıkıntıları burada birbirimizle paylaşarak çözüm noktasında daha önemli adımlar atacağımıza inanıyorum. Hırsızlık, dolandırıcılık, sahtekarlıklarla karşılaşabileceğimiz bir mesleğin içinde bulunmaktayız. En ufak bir şüphe durumunda emniyet güçlerine haber vermeliyiz" dedi.

Kuyumcular ise alarm konusunda muzdarip olduklarını dile getirdi.

POLİS, KUYUMCU ESNAFININ SORUNLARINI DİNLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2010 Cumartesi 16:30:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?