26
Mayıs
2024
Pazar
SEYHAN - ADANA

Saadet Nine koruma altında

Adana'da 9 yılda evine 10 kez hırsız giren ve yaklaşık 90 bin TL değerinde ziynet eşyası ve parası çalınan 78 yaşındaki Saadet Çerçi'yi hırsızlardan megafonlu zil ve kiracı koruyacak.

Merkez Seyhan ilçesi, İsmetpaşa Mahallesi'nde oturan ve 9 yıldır hırsızların tasallut olduğu 78 yaşındaki Saadet Çerçi, Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez'i ziyaret ederek hırsızları şikayet etmişti. Kesmez, kendisine çiçek ve portakallarla hırsızları şikayet etmeye gelen Saadet nineyi asayişten sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı, Asayiş Şube Müdürü ve polislerle birlikte ziyaret etti. Saadet nine, Kesmez ve ekibini kapıda şeker ve kolonya ile karşıladı.

Saadet nine, Kesmez'e yine hırsızlardan dert yanarak 2002 yılında bir hırsızın gençliğinden bu yana reçel yaparak kazandığı 90 bin lira değerindeki ziynet eşyası ve parayı çalmasını şikayet etti. Saadet nine, 2005 yılında 90 bin lirasını çalan kişinin yakalandığını ancak elmas ve altınlarının bir türlü bulunmadığını, 4 yıl kaçtığı için o sürede parayı tatil yerlerinde yediğini belirterek, "Emeklerim boşa gitti. Adam bulundu, cezaevinde ama paralarım yok. Müdürüm paralarımı bulun" dedi.

Yaşlı kadın son günlerde hırsızların bahçesindeki odununu çaldığını, onlara tepki göstermek için, bahçede bulunan odunların üzerine 'Odununu yazdan al. Benim babam ananı mı s...? Benim malımın ortağı mısın? Bu dünyada da öte dünyada da cayır cayır yanasın inşallah' yazılı karton bıraktığını ancak yine de odunlarının çalındığını belirterek, "Gelsinler kapımı çalıp 'odunum yok' desinler ben onlara vereyim. Ama odunumu çalınca onlardan gıcık kapıyorum. Ben bu mahallede herkese yardım ettim" diye konuştu.

Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez ise Saadet nineyi hırsızlardan koruyacaklarını, bunun için bütün önlemleri alacaklarını söyledi. Kesmez, Saadet nineyi hırsızlardan korumak için önce dış kapıyla megafonlu zil taktıracaklarını belirterek, "Zil takıldığı zaman telefon gibi açıp kim olduğunu sorun. Eğer tanımıyorsanız kapıyı açmayın. O zaman giremezler. İsterseniz parola koyarsınız, parolayı bilmeyeni içeri almazsınız" dedi.

Kesmez ayrıca Saadet nineye bir kiracı bulacaklarını ve bu kiracının Saadet nineye yardımcı olacağını ifade ederek, "Araştırıp temiz bir kiracı bulacağız. Sana hem arkadaş olacak hem de seni hırsızlardan koruyacak" şeklinde konuştu.
Kesmez, bahçeye gelen mahalle çocuklarına ve sakinlerine Saadet nineye sahip çıkmaları gerektiğini, küçüklerin büyüklere hürmet etmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Saadet ninenizin çocukları ABD'de. Onun işlerini siz yapmalısınız. Büyüklerinize, yaşlılara yardımcı olmalısınız. Bir gün gelir siz de yaşlanırsınız" diyerek nasihat etti.

Saadet nine, Kesmez ve polislerin kendisini evde ziyaret etmesinden ve ilgi göstermesinden çok memnun oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2010 Cuma 17:08:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?