18
Mayıs
2024
Cumartesi
SEYHAN - ADANA

Seyhan Belediye Başkanı 'Yörük Beyi' oldu

YÖRTÜRK Vakfı Genel Sekreteri Avukat İsmail Demirdüzen, Belediye Başkanı Öztürk’ün şölene verdiği destekle gerçek bir Yörük olduğunu gösterdiğini söyledi. Yörük Türkmen Kültür Derneği Başkanı Mümin Yılmaz da yönetim kurulu üyeleriyle birlikte makamında ziyaret ettiği Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk’e bazı hediyeler verdi.

Her renginin ayrı bir anlam taşıdığı ifade edilen poşuyu Belediye Başkanı Öztürk’ün boynuna takan Vakıf Genel Sekreteri Demirdüzen, "Bu poşu Yörüklüğün sembolüdür. Sayın Başkan, şölenimize verdikleri büyük destekle gerçek bir ’Yörük Beyi’ olduklarını göstermişler ve poşu takmayı hak etmişlerdir" dedi.

Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Yörük Türkmen Kültür Derneği’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederken, "Yörük ve Türkmenler’in birbirleriyle olan bağlarının çok güçlü olması faaliyetlerinizin geniş bir tabana oturmasını sağlamıştır. Bütün gayesi kültürel değerlerimizi korumak ve yeni kuşaklara aktarmak olan derneğinizin çalışmalarına katkı sağlamaktan mutluluk duyduk" diye konuştu.

Belediye Başkanı Azim Öztürk’ü YÖRTÜRK Vakfı ve Yörük Türkmen Kültür Derneği’nin fahri üyesi kabul ettiklerini ifade eden İsmail Demirdüzen, "Bundan sonraki kültürel çalışmalarımızda Seyhan Belediyesi’yle Başkanımız Azim Öztürk’ü hep yanımızda görmek istiyoruz" diye konuştu.
Ziyarette ayrıca bir halk ozanının Azim Öztürk için kaleme aldığı şiir okundu ve kendisine hediye edildi.

ADANA (İHA) -
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2004 Pazar 12:33:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALTUĞ YÖRÜKOĞLU IP: 78.160.14.xxx Tarih : 10.12.2009 15:14:35

YÖRTÜRK VAKFININ GENEL SEKRETERİ ALTUĞ YÖRÜKOĞLU'DUR İSMAİL DEMİRDÜZEN HİÇ BİR ZAMAN YÖRTÜRK VAKFINDA GÖREV ALMAMIŞDIR. GENELLİKLE BAZI KİŞİLER ADIMIZI KULLANARAK KENDİLERİNİ BİR YERE  PAZARLAMA GAYRETİNDE OLSALARDA BU TÜR KİŞİLERLE YÖRTÜRK VAKFI OLARAK  BİZ İMKE HİÇ BİR İLĞİSİ VE İLİŞİKLERİ YOKTUR. DUYURULUR... ALTUĞ YÖRÜKOĞLU YÖRTÜRK VAKFI GENEL SEKRETERİ