17
Mayıs
2024
Cuma
SEYHAN - ADANA

Seyhan Belediye Meclisi'nde sivrisinek tartışması

Adana’nın Seyhan Belediyesi Olağan Meclis Toplantısı’nda "sivrisinek" tartışması yaşandı.
Toplantıda Belediye Meclis Üyesi Zeki Özer, "Seyhan’da sivrisinekten son derece rahatsızız. 35 derece sıcakta çöpler günde bir defa alınıyor. Sinekler hızla çoğalıyor" dedi.
Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk de, sivrisineğin Çukurova’nın yıllardır süregelen sorunu olduğunu, ancak larva mücadelesinin Şubat ayında yeterince yapılmadığı için sineklerin çoğaldığını belirtti. Başkan Öztürk, "Seyhan Belediyesi’nde 2.5 ayda 9.5 trilyonu aşan tasarruf sağladık. Ama tasarruf yapmadığımız tek olay sinekle mücadele oldu. Mücavir alanımızda sivrisinekle mücadele aralıksız sürüyor. Ama sinekle yalnız bizim mücadelemiz yetmiyor. Sistemli bir şekilde her yerde mücadele lazım. Şehrin batısında sivrisinekle mücadele yapılmıyor, oradaki sinekler de doğuya geliyorsa vize uygulayacak halimiz yok. Bütün kurum ve kuruluşlar aynı mücadeleyi yapsa sorun olmazdı. Tarım alanlarında geçen yıl yapılan ilaçlamanın bu yıl yapılmamasının da sineklerin çoğalmasında etken olduğu biliniyor" diye konuştu.
Başkan Öztürk, ayrıca çöp konusunda tedbirler alındığını, öncelikle çöp taşıyan araçların altına tanklar yaptırarak kirli suyun yollara akışını önleyeceklerini ifade ederek, "Seyhan’a iki adet çöp toplama sahası yaptıracağız. Toplanan çöpleri dorseler aracılığıyla Sofulu çöplüğüne taşıttırarak 11 aracın yaptığı görevi tek araçla gerçekleştirerek sadece yakıttan 4 trilyon tasarruf sağlayacağız" şeklinde konuştu.
Meclis Üyesi Hasan Hüseyin Yapıcı’nın doğalgaz hazırlığıyla ilgili sorusunu da cevaplayan Başkanı Azim Öztürk, şunları söyledi:
"Doğalgaz keşke sanayi ile birlikte konutlara aynı dönemde verilseydi. Böyle bir çağdaş uygulamayı sonuna kadar destekleyeceğiz. Ancak, Adana’nın yüzde 60’ı aşan kısmı iskansız yerlere kurulmuş. İskansız yerlere de doğalgaz hizmeti verilmeyecek. Adana’nın iklimi nedeniyle doğalgazı ancak 3-4 ay kullanacağı, sonra mutfak kullanımıyla sınırlı kalacağı ifade ediliyor. Bu açıdan verimli bir yatırım olmayacağı konuşuluyor. Ama ben Adanalılar’ın doğalgazı en iyi şekilde kullanarak bölgeye yapılan yatırımın faydasız olmadığını göstereceğine inanıyorum."
Meclis toplantısında gündeme gelen Karslılar Köyü 2806 adanın imar planı tadilatı, Sümer-Yurt-Yeşilyurt-Yeni Baraj ve yakın çevre mahalle sınırlarının düzenlenmesi, Gülpınar Mahallesi’nin sınırlarının düzenlenmesi komisyona havale edilirken, sağlık ve cenaze hizmetlerinde kullanılmak üzere 15 adet memur kadrosunun iptal ve ihdası da oybirliğiyle onaylandı.
ADANA - İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2004 Perşembe 23:56:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali hacıkasımoğlu IP: 88.227.144.xxx Tarih : 22.06.2008 22:19:03

huzur evleri mahallesinde oturuyorum.kum ocaklarının tozlarından rahatsız oluyoruz. ilaçlama yapılmadığı için sivri sinek çoğaldı.lütfen busorunlara çare bulun