17
Mayıs
2024
Cuma
SEYHAN - ADANA

Seyhan Belediyesi, muhtarlık bürosu kurdu

Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldiği toplantıda, 2005 yılında muhtarlık binası olmayan mahalle kalmayacağını söyledi. Seyhan İlçesi’ni oluşturan 76 mahallenin muhtarına ek olarak ilçe belediyesinin sorumluluğuna yeni giren 21 mahalle muhtarıyla da belediye meclis salonunda bir araya gelen Öztürk, çalışmalar hakkında bilgi verdi.  

Seyhan Belediyesi'nde bir ilkin gerçekleştirildiğini kaydeden Öztürk, "Özel Muhtarlık Bürosu oluşturduk. Bu büro yalnızca muhtarlarımızdan gelen taleplerin takibini ve çözüme kavuşturulmasını sağlayacak. Biz göreve geldiğimiz gün yakamızdan parti rozetini çıkardık. Bu nedenle hiç kimsenin siyasi görüşüyle de ilgilenmiyoruz. Muhtarlarımızı da siyaset üstü temsilciler diye görüp vatandaşa hizmet üretmede birinci muhatap kabul ediyoruz" dedi. Azim Öztürk, Seyhan Belediyesi Muhtarlık Bürosu’na da daha önce ilan edilen ücretsiz 444 0 191 numaralı telefon hattından ulaşılabileceğini belirtti.

Öztürk, "Eldeki mevcut mali kaynaklarımızı etkin kullanıp, hizmette de kısıtlamaya gitmeden önceki yönetimden devralınan 14 trilyonluk borcu 4 trilyon liraya indirdik" dedi. Bir önceki hizmet dönemi ilk yılında 26 bin ton asfalt döküldüğünü kaydeden Öztürk, ilk 6 ayda 81 bin ton asfalt döktüklerini, tasarruf yaparken hizmetten de kısmadıklarını söyledi.

Türkiye’deki tüm belediyeler içinde Seyhan’daki kadar büyük oranda imar problemi olmadığını ifade eden Öztürk, "Seyhan’da yüzde 65 oranında imarsız yapılaşma mevcuttur. Düşünün ki yalnızca bir mahallemizde 18 çıkmaz sokak bulunuyor. 17 mahallemizde bugüne kadar hiç çocuk oyun alanı, dinlenme parkı ve spor alanı yapılmamış" diye konuştu.

Öztürk, 31 Mart’tan başlayarak Seyhan’ın pek çok ilkle tanıştığını ifade ederek, "Bu arada yine bizim dönemimizde belediye bütçesinden İstimlak Bedeli ödemeleriyle ilgili pay ayrılmıştır. Belediyemiz 2005 bütçesinden yine ilk kez muhtaç insanlarımıza yönelik bütçe ayrılmıştır" dedi.
Öztürk, mahalle muhtarlarıyla gerçekleştirdiği geniş katılımlı toplantının ardından söz verdiği gibi tüm muhtarları bürolarında ziyaretlere başladı. İlk gün beraberinde Başkan Danışmanı Abdülkerim Arıkan ve Muhtarlık Bürosu Sorumlularıyla birlikte Meydan, Dumlupınar, Yeşilyuva, Gülbahçesi, Dağlıoğlu ve Gülpınar Mahalle Muhtarlarını ziyaret eden Öztürk, "İlçeyi sizlerle birlikte yönetmeye söz vermiştik. Bu sözün gereği olarak bu şekilde ihtiyaçlarınızı yerinde görüp çalışmalarımızı ona göre şekillendireceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2004 Perşembe 11:59:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?