19
Mayıs
2024
Pazar
SEYHAN - ADANA

Seyhan Belediyesi büyük projeler peşinde

1 milyon nüfusa hizmet veren Seyhan Belediyesi’nde günlerin nasıl geçtiğini bile farkedemez duruma geldiğini, ilk günkü şevk ve azimle hizmete devam ettiklerini belirten Başkan Öztürk, "Göreve gelir gelmez önce belediyeyi tanıdık. Ne var, ne yok öğrendik. Artı ve eksileri masaya yatırdık. Bu işi daha az maliyetle nasıl yürütebileceğimizin hesabını yaptık. Tasarruf yaparak 6 ayda 17 trilyonluk borcu 6 trilyona indirdik. Çok şükür artık önümüz açıldı. Bundan sonra büyük projelere imza atmanın zamanı geldi" dedi.

Seyhan Belediyesi olarak Büyükşehir, Seyhan ve Yüreğir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) desteğiyle Adana’da yeni bir toplu konut hamlesi başlatacaklarını, Mahfesığmaz Postanesi civarında 62 dönüm alan üzerine, içerisinde olimpik yüzme havuzu da bulunan Türkiye’nin en orjinal çocuk oyun sahası olarak gösterdiği "Seyhanland" projesini hayata geçireceklerini de belirten Başkan Öztürk, ayrıca Osman Yereşen Tesisleri yanında Seyhan Olimpiyat Köyü’nü de kuracaklarını müjdeledi.

"Gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışıyoruz" diyen Başkan Azim Öztürk, Kültür Bakanlığı’na ait Seyhan Kültür Merkezi’ni de Seyhan Belediyesi olarak üstlendiklerini ve kısa zamanda bitireceklerini, belediye bünyesinde zenginden, fakire "köprü" vazifesi yapacak "Hayır Çarşısı" kurduklarını, Ramazan için de hazırlıkların hızla devam ettiğini belirterek şöyle konuştu:
"Ramazan’da yine Seyhan’da birçok yerde iftar çadırlarımız olacak. Ayrıca, belediye yanındaki otoparka bin 40 metrekarelik Ramazan çadırı kuruyoruz. Bu çadırın çevresine dernek ve vakıflara kendilerine tanıtmak için standlar kurulacak. Kenan Evren’de akşamları da ailelerin gezebilecekleri şekilde iki tane yeni park açtık. Sabancı Parkı’nda kültürel etkinliklerimiz oldu, 80 bin Adanalı’yı buraya taşıdık. Kaçak yapılara ’dur’ dedik. Futbol yaz okulu açtık, amatör sporculara malzeme yardımı yaptık. Seyhan’da iki ayrı yerde semt çamaşırhaneleri kuruyoruz.Evinde çamaşır makinesi olmayan, üniversite öğrencilerine, kimsesizlere hizmet edeceğiz. Sinekle mücadele için 6 olan araç sayısını 15’e çıkardık, bu yıl larva mücadelesini erken başlatacağız. Adana’nın aydınlatma sorununun çözümüne destek olacağız. Şehrin ışıl ışıl olmasını biz de istiyoruz. 180 günde AK Belediyecilik farkını ortaya koyduk. Seyhanlılar’ın ’Efendi’ bizim de onların ’Hizmetkarı’ olduğunu asla unutmadık. Hiçbir belediye hizmetinin aksamaması için gecemizi gündüzümüze katarak devlette devamlılığı esas aldık. İş bilen, bilgili ve tecrübeli ekibimizle ’Adalet Eksenli, İnsan Merkezli’ hizmetlerin altına imza atıyoruz. Bir yandan, bugüne kadar ihmal edilen hizmetleri hayata geçiriyor, diğer yandan geleceğin modern Seyhan’ını imar için çalışıyoruz. Bütün hedefimiz, geleceğimiz olan çocuklarımıza yaşanabilir bir dünya kenti, bir ’Marka Şehir’ bırakmaktır. Bunu başaracağız"

iha-seyhan
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2004 Çarşamba 19:35:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?