18
Mayıs
2024
Cumartesi
SEYHAN - ADANA

Seyhan için bir fidan da siz dikin

Adana’nın merkez Seyhan İlçe Belediyesi’nin, daha yeşil bir kent için düzenlediği "50 Bin Fidan Bizden, Dikmesi Sizden" kampanyası başladı.

4 Mart Cuma gününe kadar sürecek kampanyadan faydalanacak vatandaşların Seyhan Belediyesi’nin İsmetpaşa Mahallesi Muhtarlığı karşısında Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne başvurarak ücretsiz fidan alabilecekleri belirtildi.

Kampanyanın başlaması nedeniyle bugün Seyhan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde düzenlenen törene Belediye Başkan Azim Öztürk şehir dışında bulunduğu için Başkan Vekili Ali Yüzükçü ile daire amirleri katıldı. Törende, Adnan Menderes İlköğretim Okulu öğrencilerine ve velilerine bine yakın fidan dağıtıldı.

Başkan Vekili Ali Yüzükçü, kampanya süresince isteyen vatandaşlara belediyenin bahçelerinde yetiştirilen ve dışarıdan da satın alınan mavi servi, kara servi, okalüptus, mazı, fırça çalısı, yalancı hurma (feniks), palmiye, çınar, akçaağaç, sarı yasemin, hatmi, dodenya (Mersin defnesi), servi çam, zakkum ve kurtbağrı gibi 15 çeşit dış mekan fidanı dağıtılarak bir de sertifika verileceğini ifade ederek, "Buraya müracaat eden herkes fidan sahibi yapılacak.

Amacımız, daha yeşil ve bol oksijeniyle yaşanabilir Adana’dır. Birçok ilde yeşil alan oranı abartılıyor. Orta refüje dikilenleri bile dahil ederseniz rakamlar artar. Çayıra, çimene yeşil derseniz bu iş olmaz. Asıl yeşil bizim verdiğimiz fidanlardır. Türkiye’nin kentlere göre yeşil oranı yüzde 25 iken Adana’nın oranı yüzde 40’tır.

Bu oran Avrupa’da yüzde 60’lardadır. Biz de Adana’nın orman ve yeşil alanını artırmak için bu kampanyayı düzenledik. Ne kadar çok ağaç, o kadar çok yağmur ve oksijen demektir. Su sıkıntısı çeken ülkelerin hali ortada. Ormanın kıymetini bilelim" dedi.

Yüzükçü, fidan dağıtım kampanyasından amaç dışı yararlanmak isteyenlere karşı, kişi başına 1 veya 2 adet vererek sınır getirdiklerini de kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2005 Pazartesi 13:31:11
Güncelleme :22 Nisan 2005 Cuma 15:40:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?