27
Mayıs
2024
Pazertesi
SEYHAN - ADANA

Seyhan'a dev kültür kompleksi

Adana'nın merkez Seyhan İlçesi'nde 9 bin 790 metrekare kapalı alana sahip içerisinde iki ayrı tiyatro, toplantı salonu, sağlık merkezi birimi ve evlendirme müdürlüğü bulunacak olan "Kültür ve Sanat Merkezi'nin" yapım çalışmalarına başlandı. 

Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en büyük merkez ilçelerinden biri Seyhan'ın tarihinde ilk defa bir kültür kompleksine kavuşacağını ifade ederek, tüm teknik hazırlıkları tamamlanan ve altyapı çalışmalarına başlanan kültür merkezinin bir yıl sonra hizmete gireceğini kaydetti. 

Seyhan'ın bir kültür ve sanat merkezi olacağını söyleyen Öztürk, "Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi bodrum, zemin ve iki normal kattan oluşacak ve 9 bin 790 metrekare kapalı alana sahip olacak. Gerektiğinde birleştirilebilecek özelliklerde 658 ve 313 koltuk kapasiteli iki ayrı tiyatro ve toplantı salonu bulunacak. 

Kültür Merkezi bünyesinde toplamda bin 470 metrekareyi bulan üç ayrı sergi salonu aynı anda ayrı ayrı etkinliklere ev sahipliği yapabilecek. Ayrıca 4 bin 370 metrekarelik yürüme yolları ve bitkilendirme yöntemiyle çevre düzenlemesi yapılacak. Kültür kompleksi bünyesinde ayrıca sağlık merkezi birimi ile evlendirme müdürlüğü de bulunacak" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2006 Salı 12:00:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?