19
Mayıs
2024
Pazar
SEYHAN - ADANA

Seyhan'da emekli polis dehşeti: 2 ölü, 1 yaralı

Adana'da, emniyet şube müdürlüğünden emekli bir polis, kedisinin ölümünden sorumluğu tuttuğu komşularını kurşun yağmuruna tuttu. Olayda, öğretmen emeklisi karı-koca hayatını kaybederken, oğulları ağır yaralandı.
Olay bu sabah erken saatlerde merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı 100 Yıl Semti Tekart Siteleri 288 Sokak içerisinde 17 numaralı evde yaşandı. Alınan bilgiye göre, Şırnak Emniyet Şube Müdürlüğü görevinden emekli 54 yaşındaki Mustafa Zaman, bir hafta önce çok sevdiği kedisini kaybetti. Bundan komşularını sorumlu tutan Zaman, öğretmen emeklisi Aktorun çifti ile tartıştı. Bunun üzerine Ziya Aktorun, karakola giderek Mustafa Zaman'ın kendilerine bir kötülük yapabileceğini söyleyerek şikayetçi oldu.
Bu sabah, komşusu Ziya Aktorun'un eşine küfrettiğini öğrenen Mustafa Zaman, saat 08.00 sularında silahla komşusunun evini bastı. Önce kapıda sigara içen Ziya Aktorun'u (60) "Kedi öyle öldürülmez böyle öldürülür" diyerek silahla vuran Zaman, daha sonra da dışarı çıkan eşi Tülay Aktorun'u (55) kurşun yağmuruna tutarak öldürdü. İçeri giren Mustafa Zaman, tuvalette yakaladığı komşularının 27 yaşındaki oğlu Savaş Aktorun'u da vurarak ağır yaraladı. Savaş Aktorun'un eşi Neslihan'ı da vurmak için silah çeken Mustafa Yılmaz, genç kadının, "Bir aylık bebeğim var. Bana acı" demesi üzerine onu vurmaktan vazgeçti. Mustafa Yılmaz, olaydan sonra cinayet mahalline gelen meslektaşlarına teslim oldu.
Saldırıda hayatını kaybeden öğretmen emeklisi Ziya ve Tülay Akdoğan çiftinin cesedi ambulansla morga kaldırılırken ağır yaralanan Savaş Akdoğan ise Ç.Ü. Balcalı Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Mustafa Zaman'ın 1980'li yıllarda Adana Emniyet Müdürlüğü bünyesinde çeşitli şube müdürlüğü görevlerinde bulunduğu ve daha sonra Şırnak'ta Emniyet Şube Müdürlüğü'nden emekli olduğu öğrenildi.
ADANA - İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2004 Cumartesi 13:08:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?